StoryEditor

Liečivé vibrácie

14.02.2012, 22:05
Autor:
(dia)(dia)
Neinvazívnou metódou na zharmonizovanie organizmu, nabratie novej sily a energie je tzv. biorezonančná terapia. Aj keď ste sa s ňou možno ešte nikdy nestretli, vo svete funguje už viac ako 30 rokv.

Neinvazívnou metódou na zharmonizovanie organizmu, nabratie novej sily a energie je tzv. biorezonančná terapia. Aj keď ste sa s ňou možno ešte nikdy nestretli, vo svete funguje už viac ako 30 rokv. Elektromagnetické pôsobenie na ľudský organizmus po prvýkrát vyskúšal nemecký lekár Franz Morell so svojím zaťom inžinierom Erichom Raschem.

Diagnostická i terapeutická metóda funguje na harmonizovaní elektromagnetických vibrácií, ktoré vysiela každá bunka ľudského organizmu. Spektrum vlnenia má každý človek iné, líši sa aj v prípade, keď je chorý. „Na diagnostiku príčin ťažkostí používame prístroj, ktorý má za úlohu vyhľadávať energetické odchýlky. Každý orgán pracuje pod určitou frekvenciou. V prípade, že prístroj odhalí nižšie či vyššie hodnoty, ktoré už nezodpovedajú zdravým vibráciám, dostane ich opäť do pôvodného stavu,“ vysvetľuje bioterapeutka Svetana Angelová. o

Každý orgán

Princíp diagnostikovania spočíva v tom, že terapeut vám odmeria kožný odpor v miestach termodynamických bodov. Pokiaľ vo vašom organizme prístroj odhalí funkčné poruchy orgánov, graficky zaznamená rušivé vibrácie, ktoré terapeuta upozornia, ktoré orgány nie sú vo forme. „Prístroj zhodnotí energetický stav tela a každý orgán graficky vyobrazí zvlášť,“ hovorí terapeutka.

Vibrácie zdravej osoby sú odlišné od vibrácií chorého človeka.

Podporná liečba

Biorezonančný prístroj okrem toho, že vám odhalí príčinu ťažkostí, možno využiť aj na liečenie. Treba však zdôrazniť, že táto metóda je len podpornou liečbou, cukrovky vás určite nezbaví. Inzulín si musíte naďalej aplikovať a ak beriete lieky, nezabudnite ich pravidelne užívať. Pravdou však je, že po liečbe biorezonanciou budete možno potrebovať nižšie dávky. „Elektromagnetické vlny priamo podporujú metabolické procesy prebiehajúce v tele človeka a jednotlivé orgány „doladia“ späť do optimálneho stavu,“ hovorí Svetana Angelová. Terapia prebieha tak, že do vášho tela je prostredníctvom elektród, ktoré máte umiestnené na tele, prenášané vlnenie. „Liečba je bezbolestná, naopak, človek si pri nej oddýchne a zrelaxuje. Nemá nežiaduce účinky, neodporúčam ju však každému.“ Podľa terapeutky by na biorezonanciu nemali chodiť ľudia s epilepsiou, tehotné ženy, pacienti s kardiostimulátorom a umelými kĺbmi.

Opačná hodnota

Najrozšírenejšia kvasinka Candida albicans má frekvenčné rozpätie od 384,2 kHz do 388,4 kHz. Pomocou prístroja sa vytvorí opačná hodnota so znamienkom mínus, ktorá kvasinku zničí. To platí aj pre baktérie, vírusy, plesne a alergény.

Špeciálne programy

Biorezonančné vlnenie vám diabetikom môže pomôcť udržiavať glykémiu v optimálnych hodnotách. „Diabetici absolvujú terapiu väčšinou raz za pol roka, je to však individuálne. Keď sú opakovane nevyrovnaní, prichádzajú častejšie. Na prístroji sa dajú navoliť špeciálne programy, ktoré harmonizujú výkyvové stavy diabetu a oddialia často nenápadné, ale za to zákerné diabetické komplikácie, napríklad nefropatiu,“ konštantuje S. Angelová.

Pozor!

Biorezonančná terapia nenahrádza klasickú liečbu. Neprestávajte dodržiavať pokyny svojho lekára a užívať lieky, ktoré vám predpísal a chodievajte na pravidelné kontroly.

Odplavujú toxíny

Ak sa rozhodnete popri klasickej liečbe absolvovať aj túto alternatívnu metódu, vyhnite sa počas terapie strave bohatej na tuk a denne vypite aspoň 2 litre vody. „Tekutiny odplavujú z organizmu toxíny hlavne v čase od 8. do 14. hodiny, preto je dôležité piť najmä vtedy. Najmenej 6 hodín pred a po liečbe by sa mal človek vzdať kávy a alkoholu,“ radí S. Angelová.

Najčastejšie využitie biorezonančnej terapie?

● alergia

● astma, chronická bronchitída

● chronická únava

● stres

● infekcie v pohlavných a močových orgánoch

● prekyslenie žalúdka, črevné problémy

● ťažkosti s prostatou

● neplodnosť

● problémy v klimaktériu

● ochorenia nervového systému

● migréna

● diabetes mellitus

● hyperaktivita detí

● akné, ekzémy

● rôzne druhy bolestí, napríklad zubov, chrbtice, kĺbov

● svrbenie konečníka

● zaťaženie plesňami, ekologickými toxínmi a ťažkými kovmi

● terapia ako nástroj na odvykanie od fajčenia

Pri akýchkoľvek ťažkostiach je ideálne, ak terapiu absolvujete raz za týždeň.

Veľká neznáma

Biorezonančná terapia je pre väčšinu slovenských lekárov zatiaľ veľkou neznámou, niektorí ju však aktívne využívajú vo svojej ambulancii. V Holandsku, Dánsku, Anglicku či v Nemecku túto metódu preplácajú niektoré zdravotné poisťovne.

(ivk)

Foto: www.fotolia.com

menuLevel = 2, menuRoute = dia/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
08. máj 2024 19:37