StoryEditor

Čo chcú diabetici pod stromček?

20.12.2010, 15:16
Autor:
(dia)(dia)
Miera stotožnenia sa s diagnózou je v prípade diabetikov rôzna. Prejavuje sa to aj v období Vianoc? Aké darčeky diabetici očakávajú pod stromčekom?

Miera stotožnenia sa s diagnózou je v prípade diabetikov rôzna. Prejavuje sa to aj v období Vianoc? Aké darčeky diabetici očakávajú pod stromčekom?

Zopár diabetikov odpovedalo na otázku, či by uvítali vianočný darček v podobe nejakej zdravotnej pomôcky, napr. glukometer, prúžky do glukometra, príslušenstvo k inzulínovej pumpe, tlakomer, literatúru o diabete, knihu dia receptov a pod. Nie každého totiž poteší takýto „zdravotný“ darček a radšej uvítajú niečo iné, čo im na Vianoce nebude nutne pripomínať, že majú cukrovku.

Tu sú odpovede:

K. Bednáriková, Trnava

Keďže diabetes 1. typu mi diagnostikovali len pred tromi mesiacmi, zaujíma ma všetko o tomto ochorení a zisťujem, že ak chcem žiť v rámci možností čo najzdravšie, načrie to hlbšie do rodinného rozpočtu, preto si myslím, že vianočný darček v podobe prúžkov do glukometra a podobných pomôcok alebo literatúry by ma potešil.

Igor. K., Bratislava

Mne ako diabetikovi je to v zásade jedno, lebo peňazí je vždy málo, čiže či si ja kúpim pásiky do glukometra a príbuzný mi kúpi kabát alebo naopak, efekt je ten istý.

Soňa D.

Moja mama je diabetička a kupujeme jej darčeky, ktoré potrebuje ku svojej diagnóze a taktiež zháňame informácie. Čo ma však mrzí, že nemôžeme zohnať vhodnú obuv pre diabetikov a máme o takejto obuvi málo informácií. To by bolo pre moju mamu dosť dôležité, keďže začína mať problémy s nohami.

M.V., Senec

Uvítala by som nejaký takýto darček skôr na meniny, narodeniny, ale nie na Vianoce. Myslím, že to nie je až také vhodné obdobie. Aj mama mala cukrovku, ale tiež sme jej na Vianoce darčeky tohto druhu nedávali. Na meniny a narodeniny to boli väčšinou rôzne potravinové dia výrobky, pretože pomôcky už mala.

Aký darček by pod vianočným stromčekom potešil vás? Pridajte svoj názor formou komentára pod touto správou.

menuLevel = 2, menuRoute = dia/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
26. apríl 2024 11:40