StoryEditor

Deň narcisov

09.04.2012, 23:03
Autor:
(dia)(dia)
V piatok, 13. apríla, stretnete v uliciach miest a obcí po celom Slovensku dobrovoľníkov Ligy proti rakovine, ktorí sa pri Vás pristavia, ponúknu Vám žltý jarný kvet a Vy už budete vedieť, že je tu DEŇ NARCISOV – 16. ročník jedinej verejno-prospešnej finančnej zbierky Ligy proti rakovine.

V piatok, 13. apríla, stretnete v uliciach miest a obcí po celom Slovensku dobrovoľníkov Ligy proti rakovine, ktorí sa pri Vás pristavia, ponúknu Vám žltý jarný kvet a Vy už budete vedieť, že je tu DEŇ NARCISOV – 16. ročník jedinej verejno-prospešnej finančnej zbierky Ligy proti rakovine.

V tento deň bude celú verejnosť spájať nielen narcis – symbol zbierky, ale aj headline:

„13. apríla môže pomôcť každý“

Snahou Ligy proti rakovine prostredníctvom tohto odkazu je poukázať na fakt, že za šestnásť rokov sa Deň narcisov stal nielen zbierkou s dlhou tradíciou, ale zároveň dňom, ktorý spája ľudí v myšlienke spolupatričnosti a pomoci. Ak si práve v tento deň pripnete na odev narcis, vyjadríte spolupatričnosť s onkologickým pacientmi. Ak aj prispejete, svojím dobrovoľným finančným príspevkom zároveň pomôžete mnohým, ktorí s ochorením bojujú.

Dobrovoľníci a identifikátory Dňa narcisov

Dobrovoľníkov Ligy proti rakovine bude možné stretnúť v uliciach miest a obcí Slovenska len jeden deň. Budú označení identifikátormi, vďaka ktorým ich ľahko spoznáte. Identifikátory sa každý rok menia, aby nemohli byť napodobňované alebo zneužité.

Do tohtoročného Dňa narcisov sa zapojí 16 273 dobrovoľníkov, zastrešených 716 zmluvnými spoluorganizátormi z radov materských, základných, stredných i vysokých škôl, skautských oddielov, mestských a obecných úradov, spolkov Slovenského červeného kríža, nemocníc a zdravotníckych zariadení, ale aj lekární, firiem, rôznych záujmových klubov a združení, či organizačných zložiek Ligy proti rakovine

Dobrovoľníci budú označení identifikátorom v podobe: farebnej bubliny žlto – zeleno – červenej farby s kvetom narcisu vo vnútri, číslom dobrovoľníka a názvom „dobrovoľník“ a „Deň narcisov 2012“. Druhým identifikačným prvkom je papierová pokladnička žltej farby potlačená malými žltými narcismi, logom Ligy proti rakovine a označením Deň narcisov 13. apríla 2012. Každá pokladnička bude prelepená ochrannými nálepkami bielej farby s číslom účtu Dňa narcisov.

Na pevných stanovištiach budú mať dobrovoľníci Ligy proti rakovine aj biele tričká na prednej strane s modrým nápisom „13. apríla môže pomôcť každý“ a kvietkom narcisu, na zadnej strane s logom Ligy proti rakovine.

Pridať sa a podporiť Deň narcisov je možné viacerými spôsobmi:

• dobrovoľným finančným príspevkom na účet zbierky č. 2629740400/1100,

• dobrovoľným finančným príspevkom do pokladničiek dobrovoľníkov priamo v deň zbierky – 13. apríla 2012,

• zaslaním SMS* s ľubovoľným textom na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov v termíne od 2. do 16. apríla 2012. *

Cena 1 SMS je 2 €. Operátori odvedú na zbierku celú túto sumu a samotné zaslanie SMS zákazníkovi nespoplatňujú.

Projekty podporované zo Dňa narcisov

Liga proti rakovine používa finančné prostriedky vyzbierané počas Dňa narcisov na realizáciu a financovanie projektov i programov pre onkologických pacientov, na vzdelávanie a prevenciu, ale aj na podporu klinických a výskumných projektov.

Ku konkrétnym projektom a aktivitám zrealizovaným alebo podporeným v minulom roku patria:

• Rekondičné pobyty a Relaxačné týždňovky pre onkologických pacientov

• Tábory pre detských onkologických pacientov

• Programy vzdelávania mladých /Onkologická výchova na školách/

• Preventívne a informačné materiály, ktoré LPR distribuuje do zdravotníckych zariadení, nemocníc, individuálnym záujemcom

• Projekty pre hospice a nemocnice za účelom pomoci pri zlepšovaní kvality života onkologických pacientov či skvalitnenia paliatívnej a hospicovej starostlivosti

• Klinické a výskumné projekty

• Nový projekt – „Psychosociálna starostlivosť v regiónoch“ zabezpečovaná priamo v zmluvných nemocniciach a ambulanciách

Vďaka Dňu narcisov sme pomohli rozbehnúť projekt bezplatnej prepravy detských pacientov na východe Slovenska (v spolupráci so Svetielkom pomoci n.f.), onkologickým pacientom poskytujeme široké spektrum bezplatných služieb v Centrách pomoci v Bratislave, Martine a Košiciach, ubytovacie zariadenia pre rodičov hospitalizovaných detských onkologických pacientov poskytli v minulom roku prístrešie 362 rodičom.

(Súhrnná informácia o jednotlivých zrealizovaných a podporených projektoch v minulom roku sa nachádza aj na letáčiku Dňa narcisov, ktorý budú rozdávať dobrovoľníci Ligy proti rakovine počas Dňa narcisov.)

O výnose a použití finančných prostriedkov vyzbieraných počas 16. ročníka Dňa narcisov sa môžete informovať počas celého roka na webovej stránke www.lpr.sk, po jeho vyhodnotení a zaslaní vyúčtovania na MV SR poskytneme informáciu celej verejnosti prostredníctvom inzercie v tlači, PR článkov i v aktuálnej výročnej správe.

Liga proti rakovine tradične ďakuje všetkým partnerom, dobrovoľníkom, prispievateľom, médiám, celej verejnosti za dlhoročnú podporu Dňa narcisov a dôveru v jej projekty a služby pre onkologických pacientov. Len vďaka vašej podpore môžeme pomáhať my...

ĎAKUJEME!

menuLevel = 2, menuRoute = dia/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
19. apríl 2024 23:54