StoryEditor

Prvá virtuálna fakulta na Slovensku

29.04.2010, 08:48
Autor:
(dia)(dia)
Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre pripravuje možnosť dištančného vzdelávania na Fakulte sociálnych vied a zdravotníctva.

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre pripravuje možnosť dištančného vzdelávania na Fakulte sociálnych vied a zdravotníctva. Po zavŕšení procesu virtualizácie fakulty sa budú môcť študenti vzdelávať prostredníctvom internetu. Fakulta bude prvá na Slovensku, ktorá sa stane virtuálnou vo všetkých študijných programoch. Na projekt, ktorý sa začína realizovať od 1. mája, získala univerzita 974 990 eur z operačného programu Vzdelávanie. Prvý rok bude orientovaný na prípravu elektronických materiálov pre výučbu, prvé disciplíny by mali pilotne fungovať od roku 2011. Od akademického roku 2011/2012 bude fakulta schopná pokryť celkové potreby výučby jednou tretinou. Na sto percent to nebude možné nikdy, pretože napríklad psychológia či sociálna práca sú zážitkové disciplíny a študenti musia získať skúsenosti v praxi.

Fakulta sociálnych vied a zdravotníctva zároveň plánuje vytvoriť nový bakalársky študijný program Kariérové poradenstvo. Na tento účel získala 407 760,97 eura z európskych fondov. Po jeho úspešnej akreditácii by mohli prví študenti program študovať od akademického roka 2011/2012. Ako informovala Jana Krajčovičová z oddelenia médií na univerzite, tvorba nového programu vychádza z aktuálnych potrieb spoločenskej objednávky a intenzívnejšieho prepojenia sfér vzdelávania a zamestnania.

SITA

menuLevel = 2, menuRoute = dia/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
26. apríl 2024 07:44