StoryEditor

Daniel Hevier napísal knihu s deťmi

20.11.2012, 08:27
Autor:
(dia)(dia)
Spisovateľ Daniel Hevier napísal unikátnu knihu. Nielen preto, že je to prvá kniha s tematikou hemofílie (nízka zrážanlivosť krvi), ale knihu tvoril priamo s deťmi postihnutými touto diagnózou. Kniha vyjde začiatkom decembra a bude mať názov KR.V.
Spisovateľ Daniel Hevier napísal unikátnu knihu. Nielen preto, že je to prvá kniha s tematikou hemofílie (nízka zrážanlivosť krvi), ale túto knihu tvoril priamo s deťmi postihnutými touto diagnózou. Kniha vyjde začiatkom decembra a bude mať názov KR.V., čiže Krajina V. alebo Kráľovná Viktória. Bude to napínavý príbeh s prvkami fantasy, ktorého hrdinom bude chlapec Viktor. V knihe sa stretne čitateľ s reálnym svetom (školské prostredie, šikanovanie, nemocnica), ale aj s rozprávkovým svetom, v ktorom tiež prebieha boj medzi dobrom a zlom, medzi silami, ktoré chcú premeniť ľudskú krv na ľad, a Kráľovnou Viktóriou, ktorá (ako najznámejšia prenášačka tejto choroby) stojí na strane dobra. Knihu ilustrovali deti.
Krst knihy sa uskutoční 18. decembra 2012 o 16.00 h v priestoroch Slovenskej národnej galérie v rámci pripravovanej monumentálnej výstavy KRV.

 

(Tlačová správa)

menuLevel = 2, menuRoute = dia/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
24. apríl 2024 12:13