StoryEditor

Rodičom budúcich dia prváčikov

16.01.2013, 11:12
Autor:
(dia)(dia)
Milí rodičia malých diabetikov, v termíne medzi 15. januárom a 15. februárom 2013 sa uskutočnia zápisy žiakov do 1. ročníka základných škôl. Určite už máte dôkladne vybratú školu pre svoje dieťa a chystáte sa na zápis.

Milí rodičia malých diabetikov, v termíne medzi 15. januárom a 15. februárom 2013 sa uskutočnia zápisy žiakov do 1. ročníka základných škôl. Určite už máte dôkladne vybratú školu pre svoje dieťa a chystáte sa na zápis. Vaše dieťa bude prvýkrát „skúšané“, aj keď hravou formou. Či vie pomenovať základné geometrické tvary, vymenovať farby, zrátať predmety do päť, interpretovať obsah rozprávky a podobne. Toto sú základy, ktoré by mal budúci prváčik už pri zápise ovládať.
Vaše dieťa však dokáže oveľa viac. Vie, čo je glukometer, vie, že hypoglykémiu je nutné hneď hlásiť dospelým, že vysoká glykémia sa nazýva hyperglykémia, že jesť sa má šesťkrát denne a že inzulín je dôležitý pre jeho život. Tieto pre vás také samozrejmé veci však nemusia ovládať pedagógovia z budúcej školy dieťaťa. Možno sa ešte s diabetikom nestretli. 
Pripravili sme pre vás Informáciu pre vedenie školy a pedagogických pracovníkov, kde sa snažíme prijateľnou formou vysvetliť diabetes v škole. Prílohu Hypoglykémia na nástenku odporúčame odovzdať triednemu učiteľovi až na začiatku školského roka.

Vašim ratolestiam prajeme radostné štúdium na základnej škole a vám veľa trpezlivosti.

 

Informáciu pre vedenie školy a pedagogických pracovníkov si stiahnete tu:

www.diabetikinfo.sk/files/Pre-vedenie-skoly.pdf

 

Prílohu Hypoglykémia na nástenku nájdete tu:

www.diabetikinfo.sk/files/Hypoglykemia-nastenka.pdf

 

OZ Diabetikinfo.sk

Foto: fotolia.com

 

menuLevel = 2, menuRoute = dia/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
24. apríl 2024 16:33