StoryEditor

Šanca pre mladých futbalistov s diabetom

22.03.2012, 05:06
Autor:
(dia)(dia)
Žiješ s diabetom 1. typu a miluješ futbal? Snívaš o tom, že si raz oblečieš dres reprezentujúci Slovensko? Si vo veku 8-12 rokov? Pridaj sa k nám a poď si zahrať futbal s rovesníkmi (s diabetom) z celého sveta.

Hľadáme hráčov s diabetom, ktorí budú reprezentovať Slovensko na 6. ročníku neoficiálnych majstrovstiev sveta vo futbale mladých s diabetom pod názvom Junior Cup Diabetes.

Posledné tri ročníky v réžii Slovenska

Slovenský tím je pravidelným účastníkom Junior Cup Diabetes od jeho založenia. Z posledných troch turnajov priniesli mladí Slováci s diabetom kompletnú medailovú zbierku, ktorej kraľuje zlatá medaila z roku 2010 po finálovom víťazstve nad Veľkou Britániou.

Atmosféra turnaja: https://www.youtube.com/watch?v=oAyAEVTXfEw

Prihlás sa: Poď si zahrať futbal do Laussane vo Švajčiarsku!

Na tohtoročnom Junior Cup Diabetes, ktorý sa uskutoční 24. – 26. augusta, bude reprezentovať Slovensko 11 detí s diabetom 1. typu vo veku 8 – 12 rokov. Šancu dostať sa do tímu má každý vo veku 8 – 12 rokov (chlapci aj dievčatá), kto preukáže nadšenie pre futbal. 

Ako bude prebiehať výber?

Spomedzi prihlásených účastníkov, ktorí spĺňajú požadované kritéria (diabetes 1 typu a vek 8 – 12 rokov), bude vybraných 22 hráčov. Tí dostanú pozvánku na prvý spoločný tréning v apríli. Tréneri tímu vyberú 11 hráčov a 1 náhradníka, ktorí absolvujú trojdňové spoločné sústredenie v priebehu mesiaca máj. Vrcholom prípravy na turnaj bude spoločný tréning so známym slovenským futbalovým klubom, ktorý mladí futbalisti s diabetom absolvujú deň pred odletom na 6. ročník Junior Cup Diabetes.

O Junior Cup Diabetes

Junior Cup Diabetes je športové podujatie, ktorého cieľom je podpora aktívneho života mladých diabetikov a presvedčenia, že aj deti s diabetom môžu dosahovať športové úspechy. Skúsenosti ukazujú, že šport (špeciálne futbal) pomáha deťom povzniesť sa nad chorobu a podporuje pozitívne myslenie. Tohtoročný Junior Cup diabetes sa uskutoční v dňoch 24. – 26. augusta v Lausanne vo Švajčiarsku za účasti 13 tímov z celého sveta. Oficiálnou tvárou a veľvyslancom turnaja je bývalý francúzsky futbalový reprezentant a majster sveta z roku 1998 Christian Karembeu.

Viac informácií o Junior Cup Diabetes sa dozviete, ked navštívite webstránku http://www.medtronic-diabetes.sk

menuLevel = 2, menuRoute = dia/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
25. apríl 2024 21:27