StoryEditor

Ženský beh aj pre ľudí s diabetom

20.09.2012, 14:20
Autor:
(dia)(dia)
Športové podujatie DM ženský beh prichádza tento rok na Slovensko s novým konceptom, ktorý prináša novú bežeckú platformu a filozofiu behania žien ako aj nový sociálny aspekt celého projektu; DM šport zóna. Farmaceutická firma Novo Nordisk Slovakia s.r.o. sa stala jedným z partnerov.  

 

Športové podujatie DM ženský beh prichádza tento rok na Slovensko s novým konceptom, ktorý prináša novú bežeckú platformu a filozofiu behania žien ako aj nový sociálny aspekt celého projektu; DM šport zóna. Farmaceutická firma Novo Nordisk Slovakia s.r.o. sa stala jedným z partnerov.

 

Projekt DM ženský beh je celoeurópske bežecké podujatie pre ženy všetkých vekových a výkonnostných kategórii. Pomocou tohto podujatia chce spoločnosť Novo Nordisk Slovakia s.r.o. osloviť diabetikov aj nediabetikov a prezentovať myšlienku zdravého životného štýlu. Znamená to viac sa venovať zdravej výžive a športu. Hlavnou myšlienkou podujatia je „aj keď máš cukrovku, môžeš aktívne športovať.“

Záujem zúčastniť sa tohto športového podujatia prejavili aj pacientky s diabetom a tiež zástupcovia spoločnosti Novo Nordisk Slovakia s.r.o. Preto sú naplánované špeciálne tréningy pre diabetikov, pre ktorých bude pripravený špeciálny tréningový plán, aby zvládli športové aktivity. Nenechajte si preto ujsť tréning v sobotu 22.9. o 12:00 hod. Stačí prísť pred predajňu Nike v Eurovea, kde na vás bude čakať profesionálna trénerka Mgr. Denisa Galovičová, ktorá má sama diabetes 1. typu.

Centrom spoločensko-športového podujatia sa v sobotu stane bratislavská Eurovea. Organizátori pripravili pre ženy štyri kategórie (do 39 rokov, 40 – 49 rokov, 50 – 59 rokov, 60 a viac rokov) a dve súťažné trate - pre zdatnejšie bežkyne 9-kilometrovú, pre začiatočníčky 4-kilometrovú. Štart pretekov je v sobotu 29.9.2012 o 15.00 hod. pri nákupnom centre Eurovea. On-line prihlasovací dotazník nájdete na www.bratislavamarathon.com. Registrácia sa ukončí 21.9.2012, záujemkyne sa môžu osobne prihlásiť od 27. do 29. 9.2012 v predajni Nike Eurovea. Štartovné je 5,- € a výťažok zo štartovného pôjde v plnej výške na dobudovanie športovej časti vybraného detského ihriska v Bratislave (dm šport zóna). Viac informácií o projekte dm šport zóna na web stránke podujatia www.bratislavamarathon.com.


Upozornenie na vekový limit:
Minimálna veková hranica pri behu s dĺžkou trate 4 km je 7 rokov, t.j, ročník narodenia 2005 a skôr. Minimálna veková hranica pri behu s dĺžkou trate 9 km je 16 rokov, t.j, ročník narodenia 1996 a skôr.

Jeden z partnerov podujatia, spoločnosť Novo Nordisk, je najväčším výrobcom inzulínu a súčasne poskytuje diabetikom všetky potrebné pomôcky k liečbe. V prípade hypoglykémie má ako jediná firma na trhu dostupný liek v prípade tejto závažnej príhody u diabetikov.
Zamestnanci spoločnosti Novo Nordisk sa zapojili do firemného celosvetového programu zameraného na zdravý životný štýl s názvom NovoHealth. V rámci tohto programu sa celá firma snaží dodržiavať zdravé stravovacie návyky, upraviť si pracovné prostredie a podmienky a samozrejme sa aktívne zapájať do športových aktivít.

menuLevel = 2, menuRoute = dia/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
19. apríl 2024 15:52