StoryEditor

Diabetici a poradenské centrum

21.10.2011, 10:10
Autor:
(dia)(dia)
Máte nedostatok informácií o cukrovke, neviete, ako s ňou žiť a ako riešiť rôzne životné situácie? V Bratislave máte možnosť navštíviť poradenské centrum Sanus, kde vám bezplatne vysvetlia všetko, čo sa tohto chronického metabolického ochorenia týka.

Máte nedostatok informácií o cukrovke, neviete, ako s ňou žiť a ako riešiť rôzne životné situácie? V Bratislave máte možnosť navštíviť poradenské centrum Sanus, kde vám bezplatne špecializované diétne a diabetologické sestry vysvetlia všetko, čo sa týka cukrovky, stravovania či používania aplikátorov inzulínu. Žijete mimo hlavného mesta? Svoje otázky môžete edukačným sestrám položiť aj prostredníctvom e-mailu alebo telefonicky. „Venujeme sa diabetikom 1. aj 2. typu troma spôsobmi. Poskytujeme individuálne, skupinové poradenstvo a v oblasti životosprávy a stravovania hľadáme cestu, ako zmodifikovať bežné jedlá do takej podoby, aby diabetikovi neublížili. V tomto prípade ide o ochutnávky a praktické ukážky prípravy niektorých receptov,“ hovorí diabetologická sestra Mgr. Eva Szabóová.

Služby pre každého

Do poradenského centra môžu prísť okrem novozistených diabetikov aj tí z vás, ktorí majú cukrovku dlhé roky a sú v nej viac-menej doma. Vždy sa totiž objaví situácia, s ktorou si nevie poradiť ani ten najedukovanejší diabetik. „Prichádzajú ľudia s vysokoškolským vzdelaním, ale aj študenti či robotníci. Našim klientom jednoducho isté veci nie sú jasné a potrebujú sa ich naučiť. Mať ich zažité a utvrdiť sa v nich. Mnohí sa boja vo svojom režime niečo zmeniť, vyskúšať, čo by mohlo byť v ich prospech. Je medzi nimi skupina jednotlivcov, ktorí má otázky, ale jednoducho sa ich z nejakého dôvodu boja položiť svojmu diabetológovi, alebo sa spýtajú, ale odpoveď je pre nich málo zrozumiteľná či neúplná,“ hovorí E. Szabóová.

Kontakt na poradenské centrum: 0907 498 493

Foto: fotolia.com

(red.)

menuLevel = 2, menuRoute = dia/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
25. apríl 2024 02:40