StoryEditor

Osvetová TOUR Zachráň svoje prsia už odštartovala

17.10.2019, 07:53
Autor:
(dia)(dia)
Október sa premení na ružovo. Začal totiž mesiac osvety o rakovine prsníka. Do terénu vyrazila zážitková road šou so simulátorom samovyšetrovania prsníkov. Naučíte sa, ako spoznať svoje prsia a povedať NIE RAKOVINE PRSNÍKA.  

Na Slovensku výskyt rakoviny prsníka stále rastie! Kým v roku 2011 lekári zaznamenali 2803 nových prípadov, v roku 2019 sa odhaduje vyše 3500.

 Rakovina prsníka je najčastejšou onkologickou diagnózou u žien

Odhadovaný počet všetkých žien s rakovinou prsníka, teda novodiagnostikovaných a tiež aj tých, ktoré mali stanovenú diagnózu skôr, je viac ako  30-tisíc.

 Odhaduje sa, že ročne na Slovensku zomrie na rakovinu prsníka okolo 900 žien.

 

Skríning rakoviny prsníka, ak sa ho zúčastní viac ako 60% žien, dokáže znížiť počet úmrtí o 30%, čo znamená, že 300 žien na Slovensku nemusí zomrieť zbytočne.

 

  

Príznaky  karcinómu prsníka

  • Zmena veľkosti a tvaru prsníkov
  • Zmeny na bradavke: šupinatenie, výtok z bradavky, vťahovanie bradavky
  • Zmeny na koži prsníka – štrukturálne, farebné
  • Hmatná hrčka v prsníku, pazuche, v nadkľúčnej a podkľúčnej jamke
  • Bolestivosť prsníkov
  • Prevencia karcinómu prsníka

 

 

Poznaj svoje prsia  a povedz aj ty NIE RAKOVINE prsníka !

 

Zážitkovú osvetovú road šou, ktorá zachraňuje životy, organizuje Aliancia onkologických pacientov  NIE RAKOVINE v spolupráci so spoločnosťou BEPON  a odbornými partnermi, s podporou odborníkov, spolupracujúcich inštitúcií a obchodných centier.

 

 

Pravidelné samovyšetrovanie prsníkov a mamografický skríning môže ročne zachrániť až 300 žien! 

 

,,Prichádzame do vášho mesta, školy, či obchodného centra s osvetou o karcinóme prsníka a názornou edukáciou na simulátore samovyšetrovania, aby sme  naučili ženy a dievčatá všetkých vekových kategórií, čo majú  pravidelne robiť pre svoje ženské zdravie a oonkologické pacientky sa tu dozvedia viac  pre úspešné zvládnutie liečby,“ uvádza Jana Pifflová Španková z  Aliancia onkologických pacientov  NIE RAKOVINE.

 

Stretnete sa tu s vyškolenými edukátormi z radov zdravotníkov  i vyliečených  onko- pacientok, účasťou ich podporí aj Emma Tekelyová, Patrik Herman, či Bibiana Ondrejková, ako aj  ďalšie známe tváre a regionálne médiá.

 

Povedz NIE RAKOVINE, Prsko TOUR, preventívna kampaňa proti rakovine prsníka Povedz NIE RAKOVINE, Prsko TOUR, preventívna kampaňa proti rakovine prsníka OZ Povedz NIE RAKOVINE

Na podujatí môžete aj vy podporiť našu psychologickú a praktickú pomoc chorým a Pacientske poradne  o.z. NIE RAKOVINE, kde vyliečené pacientky a pacienti sprevádzajú liečbou ženy bojujúce s karcinómom. Tiež tu môžete získať viac informácií prevencii, diagnostike, o liečbe, získate tu  aj podporné ružové tričko, alebo nás môžete podporiť kúpou pančušiek, ktoré pomáhajú a tiež aj zaslaním darcovskej sms v tvare:  DMS(medzera)POMAHAM    na číslo 877

,,Príďte v mesiacoch september, OKTÓBER  november 2019 dozvedieť sa, čo môžete urobiť pre svoje zdravie, a podporiť  pacientky v ich boji za lepšiu liečbu,“ pozýva Pifflová Španková.

 

Povedz NIE RAKOVINE, Prsko TOUR, preventívna kampaňa proti rakovine prsníka Povedz NIE RAKOVINE, Prsko TOUR, preventívna kampaňa proti rakovine prsníka OZ Povedz NIE RAKOVINE

PROGRAM osvetovej ROAD ŠOU „Prsko TOUR“.

28.9. Bratislava - Avion Shopping park – 5 minút pre Vaše zdravie

1.10. Senec – sústredenie slovenskej ženskej futbalovej reprezentácie SFZ

5.10. Nitra   - OC CENTRO Nitra

12.10. Trnava – CITY Aréna

19.10. Banská Bystrica  - Európa SC

22.10. Svit – FALKE Slovakia

25.10. Prešov – EPERIA SC

26.10. Košice – OC Galéria Košice

28.10. –Trebišov Nemocnica

30.10. Bratislava - Eurovea

2.11. Bratislava – benefičné kolo Hyundai Extraliga florbal žien

22.11. Banská Bystrica

30.11. Žilina

menuLevel = 2, menuRoute = dia/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
20. apríl 2024 10:39