grilovanie kuracie prsia a paradjkovo-spargľový šalátDreamstime
StoryEditor

TIP na super obed! Grilované kuracie prsia s paradajkovo-špargľovým šalátom

22.08.2021, 08:00
Autor:
(dia)(dia)
Lykopén, ktorý obsahujú paradajky, je najsilnejší známy antioxidant rastlinného pôvodu, ktorý chráni organizmus pred nádorovými ochoreniami, má priaznivý vplyv na srdce, krvný tlak aj pokožku. Špargľa zas posilňuje nervy a bráni infekcii močových ciest. Kuracie mäso obsahuje všetky potrebné aminokyseliny, mnoho proteínov pre chrupavky a stavebný materiál pre naše tkanivá.


Suroviny:


400 g kuracích pŕs
500 g zelenej špargle
400 g cherry paradajok
30 g panenského olivového oleja
provensalské korenie
čerstvá bazalka
farebné korenie
himalájska soľ

Postup:


1. Kuracie prsia naparíme nad osolenou vodou.
2. Následne ich jemne osolíme, posypeme zmesou provensalského korenia a na 1 PL panenského olivového oleja kvôli farbe chvíľku restujeme.
3. Ošúpanú špargľu vcelku uvaríme v osolenej vode, cca 6 min.
4. Cherry paradajky nakrájame na polovice a špargľu po uvarení na menšie kúsky. Premiešame, jemne osolíme, ochutíme čerstvo mletým farebným korením a pokvapkáme zvyškom olivového oleja.
4. Mäso podávame so šalátom namiesto prílohy. Zeleninu pred podávaním posypeme nasekanou bazalkou.

Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
kcal 235/983 kJ, 33,2 g bielkovín, 8,2 g tukov a cca 1 SJ

Autor receptu Katarína Langová, výpočet sacharidových jednotiek Mária Štefáková

menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
19. apríl 2024 23:26