Suroviny:
400 g kuracích pŕs
500 g zelenej špargle
400 g cherry paradajok
30 g panenského olivového oleja
provensalské korenie
čerstvá bazalka
farebné korenie
himalájska soľ
Postup:
1. Kuracie prsia naparíme nad osolenou vodou.
2. Následne ich jemne osolíme, posypeme zmesou provensalského korenia a na 1 PL panenského olivového oleja kvôli farbe chvíľku restujeme.
3. Ošúpanú špargľu vcelku uvaríme v osolenej vode, cca 6 min.
4. Cherry paradajky nakrájame na polovice a špargľu po uvarení na menšie kúsky. Premiešame, jemne osolíme, ochutíme čerstvo mletým farebným korením a pokvapkáme zvyškom olivového oleja.
4. Mäso podávame so šalátom namiesto prílohy. Zeleninu pred podávaním posypeme nasekanou bazalkou.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
kcal 235/983 kJ, 33,2 g bielkovín, 8,2 g tukov a cca 1 SJ
Autor receptu Katarína Langová, výpočet sacharidových jednotiek Mária Štefáková