(4 porcie)
Suroviny:
½ l vývaru z údeného mäsa,
100 g krúp,
mrkva,
petržlen,
50 g zeleru,
cibuľa,
strúčik cesnaku,
celé čierne korenie,
400 g zemiakov,
bobkový list,
majorán,
soľ,
petržlenová vňať
Postup:
Krúpky niekoľkokrát prepláchneme horúcou vodou a dáme variť do vývaru z údeného mäsa. Pridáme očistenú cibuľu, pretlačený cesnak, korenie, bobkový list a majorán. Do polomäkkých krúp pridáme zeleninu nastrúhanú alebo nakrájanú na rezance, zemiaky nakrájané na kocky a uvaríme domäkka. Ak je polievka veľmi hustá, pridáme vriacu vodu. Nakoniec podľa chuti posolíme a pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Energetická a biologická hodnota 1 porcie:
1699,2 kJ, 404,6 kcal, 18 g B, 19 g T, 41 g S