StoryEditor

Krúpková polievka s údeným mäsom

18.02.2010, 10:24
Autor:
(dia)(dia)

(4 porcie)

Suroviny:

½ l vývaru z údeného mäsa,

100 g krúp,

mrkva,

petržlen,

50 g zeleru,

cibuľa,

strúčik cesnaku,

celé čierne korenie,

400 g zemiakov,

bobkový list,

majorán,

soľ,

petržlenová vňať

Postup:

Krúpky niekoľkokrát prepláchneme horúcou vodou a dáme variť do vývaru z údeného mäsa. Pridáme očistenú cibuľu, pretlačený cesnak, korenie, bobkový list a majorán. Do polomäkkých krúp pridáme zeleninu nastrúhanú alebo nakrájanú na rezance, zemiaky nakrájané na kocky a uvaríme domäkka. Ak je polievka veľmi hustá, pridáme vriacu vodu. Nakoniec podľa chuti posolíme a pridáme posekanú petržlenovú vňať.

Energetická a biologická hodnota 1 porcie:

1699,2 kJ, 404,6 kcal, 18 g B, 19 g T, 41 g S

menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
26. apríl 2024 19:04