(4 porcie)
Suroviny:
250 g cukiet,
200 g červenej zeleninovej papriky,
1 dcl vody,
soľ,
mleté biele korenie,
250 g širokých rezancov,
10 g oleja,
40 g masla,
30 g hladkej múky,
3,5 dl mlieka,
1,5 dl šľahačkovej smotany,
kocka zeleninového bujónu,
150 g tvrdého syra,
150 g šunky,
oregáno
Postup:
Cukety umyjeme a pozdĺžne nakrájame na plátky. Papriku zbavíme jadrovníka a nakrájame na rezance, spolu s cuketou vložíme do hrnca, zalejeme vodou, posolíme, okoreníme a povaríme 5 minút. Rezance uvaríme podľa návodu, scedíme a premiešame s trochou oleja. Na rozohriatom masle urobíme bledú zápražku, zalejeme mliekom, smotanou, pridáme rozrobený bujón a povaríme 15 minút. Do omáčky pridáme na drobné kocky pokrájaný syr a šunku, zeleninu, premiešame, krátko povaríme a odstavíme. Do veľkej misy dáme rezance, zalejeme omáčkou a zľahka premiešame.
Energetická a biologická hodnota 1 porcie:
2927,3 kJ, 697 Kcal, 29,5 g B, 36,5 g T, 63,9 g S