StoryEditor

Plnené pečené zemiaky

18.02.2010, 10:20
Autor:
(dia)(dia)

(4 porcie)

Suroviny:

8 zemiakov (800 g),

soľ,

300 g póru,

20 g paradajok,

20 g masla,

100 g tvrdého syra,

tymian,

mleté čierne korenie,

petržlenová vňať

Postup:

Zemiaky dôkladne umyjeme, rozložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre asi 50 minút. Upečené ich zrežeme, lyžicou čiastočne vydlabeme a z vnútra posolíme. Pór očistíme, umyjeme, nakrájame na tenké kolieska a na rozohriatom masle pražíme 5 minút. Pridáme paradajky pokrájané nadrobno a niekoľko minút podusíme. Do misy dáme vŕšky a vnútro zo zemiakov, popučíme vidličkou, pridáme udusenú zeleninu, syr nakrájaný na drobné kocky, tymian, posolíme, okoreníme a premiešame. Plnkou naplníme zemiaky, vložíme do pekáča, obložíme zvyšnou plnkou a vo vyhriatej rúre zapekáme 15 minút. Zemiaky podávame posypané posekanou vňaťou a s čerstvou zeleninou.

Energetická a biologická hodnota 1 porcie:

1380,6 kJ, 328,7 Kcal, 12,0 g B, 11,2 g T, 47,0 g S

menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
26. apríl 2024 13:40