(4 porcie)
Suroviny:
4 kuracie stehná (cca 200 g),
väčšia cibuľa,
2 PL sójovej omáčky,
1 ČL mletej škorice,
1 ČL zázvoru,
štipka čili,
3 PL bieleho vína,
2 mladé kaleráby aj s listami,
šálka vývaru,
1 ČL škrobovej múčky rozmiešanej v šálke vody,
1 dcl rastlinného oleja
Postup:
Kuracie stehná umyjeme. Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a zmiešame so škoricou, sójovou omáčkou, čili a bielym vínom. Zmes dobre premiešame a aspoň na 2 hodiny do nej naložíme kuracie stehná. Marinované ich potom opečieme dozlatista z obidvoch strán na rozpálenom oleji. Podlejeme vývarom, pridáme zvyšok marinády, pokým kurča nezmäkne. Medzitým kaleráb očistíme, pokrájame na rezance a listy nasekáme a pridáme k mäsu. Chvíľu podusíme a zalejeme škrobovou múčkou rozmiešanou v šálke vody. Varíme dovtedy, kým šťava nezhustne. Podávame s dusenou ryžou a hlávkovým šalátom.
Energetická a biologická hodnota 1 porcie:
1664 kJ, 396,2 Kcal, 29,1 g B, 28,6 g T, 3,2 g S