StoryEditor

Kuracie marinované stehná

18.02.2010, 10:12
Autor:
(dia)(dia)

(4 porcie)

Suroviny:

4 kuracie stehná (cca 200 g),

väčšia cibuľa,

2 PL sójovej omáčky,

1 ČL mletej škorice,

1 ČL zázvoru,

štipka čili,

3 PL bieleho vína,

2 mladé kaleráby aj s listami,

šálka vývaru,

1 ČL škrobovej múčky rozmiešanej v šálke vody,

1 dcl rastlinného oleja

Postup:

Kuracie stehná umyjeme. Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a zmiešame so škoricou, sójovou omáčkou, čili a bielym vínom. Zmes dobre premiešame a aspoň na 2 hodiny do nej naložíme kuracie stehná. Marinované ich potom opečieme dozlatista z obidvoch strán na rozpálenom oleji. Podlejeme vývarom, pridáme zvyšok marinády, pokým kurča nezmäkne. Medzitým kaleráb očistíme, pokrájame na rezance a listy nasekáme a pridáme k mäsu. Chvíľu podusíme a zalejeme škrobovou múčkou rozmiešanou v šálke vody. Varíme dovtedy, kým šťava nezhustne. Podávame s dusenou ryžou a hlávkovým šalátom.

Energetická a biologická hodnota 1 porcie:

1664 kJ, 396,2 Kcal, 29,1 g B, 28,6 g T, 3,2 g S

menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
12. september 2024 13:33