(4 porcie)
Suroviny:
150 g miešaných strukovín (fazuľa, šošovica, hrach),
1,5 l vody,
50 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb),
40 g rastlinného oleja,
50 g póru,
40 g krúpok,
mleté čierne korenie,
soľ,
zelená petržlenová vňať,
celozrnný chlieb
Postup:
Prebraté a umyté strukoviny namočíme deň pred prípravou do studenej vody. Na druhý deň do nej pridáme očistenú mrkvu, petržlen, zeler, všetko osolíme, uvaríme do mäkka a rozmixujeme alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na rastlinnom oleji opražíme do zlatista pokrájaný pór a vložíme ho do polievky. Nakoniec pridáme krúpky, mleté čierne korenie, soľ podľa potreby a uvaríme domäkka. Podávame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno a s nasucho opraženými kockami celozrnného chleba.
Energetická a biologická hodnota 1 porcie:
1077,7 kJ, 256,6 Kcal, 10,9 g B, 10,4 g T, 31,8 g S