StoryEditor

Strukovinová polievka so zeleninou

18.02.2010, 10:18
Autor:
(dia)(dia)

(4 porcie)

Suroviny:

150 g miešaných strukovín (fazuľa, šošovica, hrach),

1,5 l vody,

50 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, kaleráb),

40 g rastlinného oleja,

50 g póru,

40 g krúpok,

mleté čierne korenie,

soľ,

zelená petržlenová vňať,

celozrnný chlieb

Postup:

Prebraté a umyté strukoviny namočíme deň pred prípravou do studenej vody. Na druhý deň do nej pridáme očistenú mrkvu, petržlen, zeler, všetko osolíme, uvaríme do mäkka a rozmixujeme alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Na rastlinnom oleji opražíme do zlatista pokrájaný pór a vložíme ho do polievky. Nakoniec pridáme krúpky, mleté čierne korenie, soľ podľa potreby a uvaríme domäkka. Podávame so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno a s nasucho opraženými kockami celozrnného chleba.

Energetická a biologická hodnota 1 porcie:

1077,7 kJ, 256,6 Kcal, 10,9 g B, 10,4 g T, 31,8 g S

menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
15. január 2025 08:20