StoryEditor

Ryžový šalát na sladko-kyslo

18.02.2010, 10:15
Autor:
(dia)(dia)

(4 porcie)

Suroviny:

200 g ryže,

soľ,

malý pór,

stredne veľká konzerva ananásového kompótu v light náleve,

100 g anglickej slaniny,

2 PL vínneho bieleho octu,

trošku kajanského korenia,

2 PL citrónovej šťavy,

1 PL olivového oleja, petržlenová vňať

Postup:

Ryžu premyjeme, zalejeme vodou, osolíme a udusíme domäkka. Pór očistíme a nakrájame na tenké plátky. Ananás zlejeme, necháme odkvapkať, šťavu odložíme na ďalšie použitie. Spolu s pórom ho vmiešame do udusenej, vychladnutej ryže. Slaninu nakrájame na drobné kocky a pri miernej teplote nasucho rozškvaríme na panvici. Z 2 lyžíc ananásovej šťavy, octu, štipky soli, kajanského korenia, citrónovej šťavy a oleja vyšľaháme nálev, ktorý vlejeme do ryže, pridáme posekanú vňať, premiešame a na chladnom mieste necháme 15 minút. Šalát podávame s opraženou slaninkou.

Energetická a biologická hodnota 1 porcie:

1719,5 kJ, 409,4 Kcal, 7,0 g B, 22,0 g T, 44,1 g S

menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
25. apríl 2024 23:25