(4 porcie)
Suroviny:
600 g pstruhov (4 kusy),
citrónová šťava,
soľ,
50 g masla,
1 PL posekaného rozmarínu,
2 PL petržlenovej vňate,
grilovacie korenie,
strúčik cesnaku
Postup:
Očistené pstruhy umyjeme, pokvapkáme citrónovou šťavou, rozmiešanou so soľou a na chladnom mieste necháme odležať 60 minút. Dve tretiny masla vymiešame s rozmarínom, posekanou vňaťou, grilovacím korením a pretlačeným cesnakom. Pastou vyplníme brušnú dutinu pstruhov, prichytíme špáradlom, vložíme do pekáča a vo vyhriatej rúre pečieme 20 minút. Po 10 minútach ryby obrátime. Hotové jedlo podávame so zvyšným roztopeným, posoleným maslom, s rôzne upravenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Energetická a biologická hodnota 1 porcie:
818,8 kJ, 195 Kcal, 15,0 g B, 14,8 g T, 1,0 g S