tekvicovo-rajčinová nátierkaDreamstime
StoryEditor

Výborný recept na nátierku: Teplá tekvicovo-rajčinová

06.01.2021, 06:00
Autor:
(dia)(dia)
Dužina tekvice je veľmi bohatá na vodu a vlákninu, preto podporuje trávenie. Paradajky zas znižujú cholesterol a posilňujú srdce.


/4 porcie/

Suroviny:

250 g bielej tekvice
250 g paradajok
50 g cibule
5 g cesnaku
20 g petržlenovej vňate
15 g panenského olivového oleja
himalájska soľ
provensálske korenie
čierne korenie

Postup:


1. Cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno a na rozohriatej panvici restujeme na olivovom oleji.
2. Po chvíľke pridáme na malé kocky nakrájanú tekvicu, jemne osolíme a ďalej na miernom ohni
restujeme.
3. Paradajky oblanžírujeme, tzn. zbavíme ich vo vriacej vode šupky a nakrájame na malé kocky.
Pridáme ich na panvicu k ostatnej zelenine, ochutíme provensálskym a čerstvo mletým čiernym
korením - dusíme úplne do mäkka.
4. Ku koncu pridáme nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, premiešame.
5. Pred podávaním môžeme, no nemusíme rozmixovať. Podávame s ražným chlebom (ktorý nie je
súčasťou výpočtu SJ).

Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 60 kcal / 249 kJ, 1,2 g bielkovín, 3,7 g tukov,
cca 0,5 SJ

Katarína Langová a Mária Štefáková

menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
19. apríl 2024 12:23