Recept je na 4 porcie
Suroviny:
350 g chudej hovädzej nožiny
40 g cibule
100 g mrkvy
100 g petržlenu
15 g cesnaku
100 g čerstvých šampiňónov
100 g uvarenej fazule
15 g panenského olivového oleja
3 bobkové listy
nové korenie
čierne korenie
sušená majoránka
himalájska soľ
250 g celozrnnej ryže
Postup:
1. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, koreňovú zeleninu na plátky.
2. Mäso pokrájame na menšie kocky.
3. V hrnci zohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu, cesnak a mäso. Restujeme.
4. Po chvíli pridáme zeleninu, huby, fazule, osolíme, pridáme koreniny a chvíľu spolu dusíme.
5. Zalejeme vriacou vodou a dusíme pod pokrievkou alebo v tlakovom hrnci úplne do mäkka.
6. Podávame s celozrnnou ryžou, ktorú uvaríme pod pokrievkou bez tuku len so soľou a s obľúbeným korením.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie: cca 6 SJ
400 kcal/1680 kJ, 20,3 g bielkovín, 10,2 g tukov
Recepty pripravili Katarína Langová a Mária Štefáková