Toto znie prekvapivo, ale morčacina je jedlo, ktoré pomôže znížiť vaše obavy. Obsahuje veľa tryptofánu, prírodnú látku, ktorá preukázateľne znižuje úzkostné poruchy, pretože prirodzene zvyšuje serotonín v mozgu.Pixabay
StoryEditor

Marinované morčacie prsia

13.10.2019, 09:00
Autor:
(dia)(dia)
Morčacina má nízky obsah tuku, je ľahko stráviteľná, nepodporuje usadzovanie cholesterolu v cievach a je vhodná pre osoby s cievnymi a srdcovými problémami. Recept je na 4 porcie.

Suroviny:


500 g morčacích pŕs
250 g listového šalátu
250 g cherry paradajok
100 g mini mozzarely
45 g olivového oleja
30 g pravej sójovej omáčky
farebné korenie
tymian
nerafinovaná soľ

Postup:
1. Zmiešame pravú sójovú omáčku s 1/3 olivového oleja (1 PL), ochutíme soľou, tymianom a premiešame.
2. Morčacie prsia naporciujeme na plátky a v pripravenej marináde necháme v chladničke marinovať celú noc.
3. Pred podávaním mäso ochutíme čerstvo mletým farebným korením (zmes čierneho, bieleho, zeleného a ružového korenia) a na olivovom oleji restujeme na panvici. Aby bolo mäso úplne mäkké, môžeme podliať trochou vody a udusiť.
4. Ako prílohu použijeme natrhaný šalát, nakrájané cherry paradajky a mini mozzarelky. Každú porciu šalátu jemne osolíme a pofŕkame zvyšným olivovým olejom.

Energetická a výživová hodnota 1 porcie – 0,5 SJ:
330 kcal/1 380 kJ
36,8 g bielkovín
8,1 g tukov

Recepty pripravili Katarína Langová a Mária Štefáková

menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
16. apríl 2024 19:56