Suroviny:
200 g tofu
30 ml sójovej omáčky Tamari (prírodne fermentovanej)
obľúbené korenie
300 g zmesi jarnej zeleniny (cuketa, mrkvička, kaleráb, pór)
30 g panenského olivového oleja
nerafinovaná soľ
10 g umeoctu/šťavy z citróna (môžeme vynechať)
Postup:
1. Biele tofu okoreníme zmesou obľúbeného korenia bez soli.
2. Vložíme do misky, pridáme prírodnú sójovú omáčku a necháme cez noc v chladničke marinovať.
3. Namarinované tofu opekáme z oboch strán na olivovom oleji.
4. Umytú zeleninu osušíme a môžeme ju krátko restovať na troche olivového oleja. Osolíme. Prípadne si zo zeleniny vyrobíme šalát. Zálievku si pripravíme z panenského oleja a umeoctu, prípadne citrónovej šťavy. Ak nepoužijeme umeocot, šalát môžeme jemne osoliť.
5. Tofu pred podávaním nakrájame a podávame teplé spolu s restovanou zeleninou alebo so šalátom.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie zodpovedá:
260 kcal/1 090 kJ
12,2 g bielkovín
18,2 g tukov
asi 1 SJ
Recepty pripravili Katarína Langová a Mária Štefáková