Suroviny:
60 g jarnej cibuľky
400 g čerstvého hrášku
100 g zemiakov
700 ml zeleninového vývaru alebo vody
15 g panenského slnečnicového oleja
15 g šťavy z citróna
30 g bieleho jogurtu
nerafinovaná soľ
sušený tymian
zelené bylinky
Postup:
1. Vyšúpaný hrášok spolu s nakrájanou jarnou cibuľkou a so zemiakmi krátko restujeme na panenskom slnečnicovom oleji (prípadne olivovom alebo masle).
2. Po chvíli zalejeme zohriatym vývarom alebo vriacou vodou.
3. Osolíme, ochutíme tymianom a uvaríme domäkka.
4. Rozmixujeme dohladka a podľa chuti môžeme dochutiť šťavou z citróna, posypať jarnými zelenými bylinkami alebo pokvapkať trochou bieleho jogurtu.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie zodpovedá:
128 kcal/534 kJ, 6,2 g bielkovín, 4,1 g tukov, asi 1 – 1,5 SJ
Recepty pripravili Katarína Langová a Mária Štefáková