Recept je na 4 porcie
Suroviny:
240 g červenej fazule z konzervy (v slanom vodnom náleve bez cukru)
15 g panenského olivového oleja
8 g cesnaku
15 – 30 g šťavy z citróna
drvená rasca
nerafinovaná soľ
Postup:
1. Fazuľu scedíme, opláchneme od nálevu vo vode a necháme odkvapkať.
2. Do mixéra vložíme odkvapkanú fazuľu spolu s nasekaným cesnakom, olivový olej. Rozmixujeme dohladka.
3. Ochutíme soľou, drvenou rascou a šťavou z citróna podľa chuti.
4. Podávame s hriankou tmavého ražného chleba a listovou zeleninou alebo šalátom.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie nátierky:
78 kcal/324 kJ, 3 g bielkovín, 3,8 g tukov, asi 0,5 SJ
Recepty pripravili: Katarína Langová a Mária Štefáková