Suroviny:
600 g karé bez kosti
600 g kvaky
20 g cesnaku
30 g panenského olivového oleja
400 g kyslej kapusty
čierne korenie
rozmarín a tymian
rasca
nerafinovaná soľ
Postup:
1. Umyté a osušené mäso osolíme, prešpikujeme kúskami cesnaku.
2. Okoreníme tymianom, rozmarínom a čerstvo mletým korením, potrieme olivovým olejom, podlejeme trochou vody a dáme piecť do zapekacej misy prikryté do rúry pri 180 stupňoch Celzia na 45 – 60 minút, kým nie je úplne mäkké.
3. Očistenú kvaku nakrájame na menšie kúsky alebo hranolky, pofŕkame zvyškom olivového oleja, osolíme, okoreníme rascou a čerstvo mletým čiernym korením.
4. Dáme na samostatný menší plech piecť do rúry k mäsu a pečieme 30 – 45 minút, kým nie sú upečené.
5. Upečené mäso pokrájame na plátky a podávame s opekanou kvakou a porciou kyslej kapusty.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
530 kcal/2 214 kJ, 28 g bielkovín, 39,7 g tukov, asi 1,5 SJ
Recepty pripravili: Katarína Langová a Mária Štefáková