Suroviny:
80 g toastového chleba
2 malé vajcia
100 g daikonu (bielej reďkovky) alebo čiernej reďkovky
100 g mrkvy
50 g šalátu/rukoly
15 g panenského olivového oleja
nerafinovaná soľ
čierne korenie
Postup:
1. Zeleninu nakrájame na tenké rezančeky alebo nastrúhame nahrubo. Šalát/rukolu umyjeme a osušíme.
2. Striedku toastového chleba vykrojíme.
3. Na panvici rozohrejeme olej, položíme na ňu toastový chlieb a do stredu každého z nich vložíme vajce.
4. Osolíme, okoreníme a upečieme, kým vajce nie je hotové.
5. Na tanieri podávame so zeleninou a zvyškom vykrojenej striedky.
Energetická a výživová hodnota jednej porcie:
281 kcal/1180 kJ
10,9 g biekovín
13,9 g tukov
Autorka receptov: Katka Langová
Výpočet sacharidových jednotiek: Mária Štefáková