StoryEditor

Slovenskí farmaceuti sa snažia prispieť k zvýšeniu zaočkovanosti na Slovensku

19.08.2021, 16:34
Autor:
(dia)(dia)
Slovenská lekárnická komora sa od začiatku pandémie snažila zabezpečiť bezproblémovú dostupnosť liekov, zdravotníckych pomôcok a dietetických potravín.

Rovnako aktívne sa členovia komory postavili k projektu očkovania v ambulanciách a už v prvom týždni prejavilo ochotu podieľať sa na zabezpečení vakcín viac než 800 verejných lekární.

Rýchlejšie objednanie zabezpečí aplikácia


Aby bol celý proces logistiky vakcín čo najjednoduchší, Slovenská lekárnická komora v spolupráci so spoločnosťou KaratNet Slovakia pripravila internetovú aplikáciu umožňujúcu rýchle a pohodlné objednanie vakcín ktorémukoľvek lekárovi.

Aplikácia je zapojeným lekárom dostupná na stránke vakcinaciacovid.sk a objednávanie umožňuje po prihlásení a overení konkrétneho lekára a konkrétnej ambulancie.

Idea tejto aplikácie sa zrodila po úvodných rokovaniach komory a ministerstva zdravotníctva v čase medializovaných vyjadrení zástupcov ambulantného sektora o organizačnej náročnosti zabezpečenia očkovania. „Našim poslaním je prinášať riešenia a to chceme, vieme a budeme robiť,“ povedal prezident lekárnickej komory Ondrej Sukeľ.

Zaočkovanosť na začiatku tretej vlny v niektorých regiónoch nedosahuje ani tretinu obyvateľov

Slovenskí lekárnici chcú v rámci svojich možností prispieť k zmene tohto nepriaznivého vývoja a pripomenúť tak okrem iného skutočnosť, že vo viacerých krajinách je samozrejmosťou aj očkovanie vo verejných lekárňach a práve tieto krajiny s pomocou lekárnikov dosahujú lepšie výsledky nielen v boji proti pandémii, ale napríklad aj v zaočkovanosti proti chrípke.

menuLevel = 2, menuRoute = dia/info-pre-diabetikov, menuAlias = info-pre-diabetikov, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
19. apríl 2024 14:10