Lekáreň - ilustračná snímkaPavol Funtál
StoryEditor

DiaClub Dr.Max oslavoval prvé narodeniny

03.03.2022, 13:00
Autor:
(dia)(dia)
Minulý rok sme pri príležitosti Svetového dňa diabetu spustili a predstavili vám DiaClub Dr.Max. Ide v poradí už o tretí špecializovaný klub Dr.Max, ktorý je spoľahlivým odborníkom a sprievodcom na udržanie správnej hladiny cukru v krvi.

Za posledný rok sme sa prostredníctvom spoluprác s odborníkmi, účasti na odborných stretnutí a komunikácie online a na lekárňach rozrástli o viac ako 60 odborných článkov, viac ako 100-tisíc návštev na webovej stránke DiaClub, viac o 1 odbornú kampaň Dni prevencie diabetu, do ktorej sa zapojilo cez 10-tisíc pacientov a zákazníkov.

DNI PREVENCIE DIABETU

Veľa ľudí o svojom ochorení netuší, keďže zvýšená hladina cukru v krvi „nebolí“. V Dr.Max, si plne uvedomujeme, že najlepšie vieme pomôcť edukovanému pacientovi. Preto pravidelne organizujeme odborné kampane, v ktorých prinášame užitočné informácie a rady.

Vzhľadom k pandemickej situácii sme v marci tento ročník obľúbenej kampane zameranej na diabetes nevykonávali merania hladiny cukru v krvi na lekárňach. Odbornú kampaň sme z veľkej časti preniesli do online prostredia na DiaClub Dr.Max a jej cieľom bolo zdôrazniť prevenciu diabetu, kde hrá kľúčovú rolu zdravý životný štýl, pohyb a stravovanie. Pre našich klientov sme si pripravili aj e-book Zdravé jedlá pre diabetikov, ktorý je dostupný na našej webovej stránke pre všetkých zadarmo.

SVETOVÝ DEŇ DIABETU

Od roku 1991 si každoročne pripomíname 14. novembra Svetový deň diabetu, ktorého cieľom je upozorniť na zvyšujúci sa výskyt cukrovky na svete.

Témou kampane Svetového dňa diabetu v roku 2021 je zvýšiť povedomie o prístupe k zdravotnej starostlivosti pri tomto ochorení. 100. výročie objavu inzulínu predstavuje príležitosť priniesť zmysluplnú zmenu pre viac ako 460 miliónov ľudí žijúcich s cukrovkou vo svete a pre ďalších ľudí, u ktorých je riziko vzniku ochorenia.

Pri tejto príležitosti sme si pre vás pripravili darček vo forme zľavového kupónu na produkty značky Dr.Max, ktorý je súčasťou tohto časopisu.

Na Slovensku podľa najnovších štatistík Národného centra zdravotníckych informácií sa na toto ochorenie v minulom roku liečilo 352-tisíc pacientov. Vo väčšine prípadov (91,1 %) sa jedná o diabetes 2. typu, pri ktorom najdôležitejšími príčinami vzniku sú nadváha, obezita a nízka pohybová aktivita.

V porovnaní s predchádzajúcim rokom (2019) bolo na diabetes mellitus 2. typu prvýkrát diagnostikovaných menej novovzniknutých prípadov, čo môže súvisieť s opatreniami proti šíreniu infekcie COVID-19. Napriek medziročnému poklesu pacientov s diabetom mellitus 2. typu v roku 2020, dlhodobý trend je stúpajúci.

MERANIE GLYKOVANÉHO HEMOGLOBÍNU V LEKÁRŇACH

Dr.Max pre svojich pacientov a zákazníkov poskytuje novinku, platenú diagnostickú službu merania glykovaného hemoglobínu na vybraných lekárňach Dr.Max. Moderným diagnostickým prístrojom vám priamo v lekárni z jednej kvapky krvi stanovia hladinu glykovaného hemoglobínu. Ide o rýchly test, ktorý do 3 minút odhalí, či sa u vás rozvíja cukrovka, prípadne, či ju vaša liečba drží pod kontrolou. Výhodou je možnosť odberu kedykoľvek počas dňa bez ohľadu na predchádzajúce konzumovanie jedla.

DiaClub je miesto, kde nájdete všetky odpovede, poradenstvo a články s odborníkmi na témy o diabete, správnej životospráve, prevencii, liečbe a informácii o živote s diabetom. Prostredníctvom DiaClub Dr.Max chceme upozorňovať na riziká spojené s cukrovkou, informovať, ako jej možno predísť režimovými opatreniami či ako zmieriť jej príznaky a zlepšiť kvalitu života.

Ing. Veronika Jakab Krnáčová

menuLevel = 2, menuRoute = dia/info-pre-diabetikov, menuAlias = info-pre-diabetikov, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
24. apríl 2024 21:11