Dreamstime
StoryEditor

Ako správne žiadať o dávku v nezamestnanosti?

03.04.2020, 08:00
Autor:
(dia)(dia)
K uplatneniu nároku na dávku v nezamestnanosti je potrebné príslušnej pobočke Sociálnej poisťovne doručiť žiadosť, a to aj  v súčasnej situácii súvisiacej s COVID-19.



Za žiadosť o dávku v nezamestnanosti sa považuje oznámenie úradu práce, sociálnych vecí a rodiny o zaradení do evidencie uchádzačov o zamestnanie. K žiadosti sa súčasne predkladá vyplnené tlačivo Žiadosť o dávku v nezamestnanosti  spolu s oznámením o zaradení do evidencie uchádzačov o zamestnanie.

Sociálna poisťovňa v tejto súvislosti upozorňuje, že bez kompletnej žiadosti, t.j. oznámenia o zaradení do evidencie uchádzačov o zamestnanie a tlačiva Žiadosť o dávku v nezamestnanosti, nie je možné o nároku na dávku rozhodnúť a dávku vyplatiť.

Zákonné podmienky nároku, všeobecné informácie o dávke v nezamestnanosti, spôsob uplatnenia nároku na túto dávku v súčasnej situácii, sa nachádzajú na internetovej stránke Sociálnej poisťovne www.socpoist.sk. V súvislosti s vývojom aktuálnej situácie sa informácie priebežne aktualizujú.

menuLevel = 2, menuRoute = dia/info-pre-diabetikov, menuAlias = info-pre-diabetikov, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
18. apríl 2024 11:30