Chodidlá sú ďaleko od srdca, takže vaše nohy sú často prvým miestom, kde sa prejaví cievne ochorenie. Abnormálne studené nohy a ruky sú spojené s Raynaudovým syndrómom. Nestačí však len siahnuť po ponožkách, tento syndróm súvisí s autoimunitou, takže je potrebné vyšetrenie.Pixabay
StoryEditor

Rýchlejšie hojenie rán

23.12.2019, 07:00
Autor:
(dia)(dia)
Urýchľuje regeneráciu organizmu po operáciach, športových úrazoch, ale aj pri chronických ochoreniach, vyčerpanosti, napätí, migréne. Ide o Bemer terapiu.

Diabetikom pomáha pri diabetickej nohe, retinopatii aj kožných defektoch. 

„Dochádzal k nám pacient diabetik až z Topoľčian, dlhodobo ho trápilo, že sa mu nehojila rana po amputácii malíčka. Poctivo dochádzal každý deň, nakoniec sa rozhodol, že si prístroj na mesiac požičia. Okrem toho, že sa mu rana zahojila, je v oveľa väčšej psychickej pohode a má aj celkovo viac energie a aj pocit ľahších nôh,“ hovorí MUDr. Ladislav Pásztor, MSc., ktorý má ambulanciu v Bratislave, kde Bemer terapiu poskytuje.

Po Slovensku je ešte do desať miest, kde sa pacienti môžu objednať.

Terapiu však zdravotné poisťovne nepreplácajú a pacient si ju musí hradiť z vlastného vrecka.

„Pacient nemá potom veľa možností, ako si pomôcť, ak mu hrozí amputácia nohy alebo sa mu nehoja rany,“ dodáva lekár. Bemer mu v tomto smer môže byť veľmi úžitočný. Mesačný prenájom prístroja stojí 300 eur.

V čom je Bemer jedinečný?

Je jednou z najefektívnejších terapeutických možností na podporu lepšieho fungovania krvného obehu v organizme. Bemer zlepšuje mikrocirkuláciu, to znamená, podporuje prekrvenie najmenších cievok, čím zlepšuje výkonnosť buniek tela. To prispieva k zmierneniu bolestí a posilňuje telu vlastné hojivé a ozdravné procesy.

Pritom poruchy mikrocirkulácie sú v pozadí všetkých civilizačných chorôb – vysoký tlak, cukrovka, obezita, autoimunitné ochorenia...

Prostredníctvom krvi sa zabezpečuje zásobenie živinami a kyslíkom, ale aj odvod odpadových produktov látkovej výmeny a toxínov.

Lekárska veda vedela doteraz vplývať liekmi a inými spôsobmi liečenia len na tepny a žily, ktorých podiel na krvnom obehu je len 26 %.

Najväčšiu časť, až 74 % obehového systému ľudského organizmu, tvorí mikrocirkulácia, ktorá je riadená autorytmickým pohybom stien ciev, tzv. vazomotorikou. Prístroj BEMER pôsobí práve na tento pohyb, a tak zlepšuje mikrocirkuláciu v organizme.

„Nejde o žiadnu alternatívu, je to normálna fyzikálna medicína. Ide o špecifický signál, ktorý má určitú intenzitu a tvar, podľa intenzity a tvaru pôsobí na ľudské orgány a tkanivá,“ vysvetľuje Pásztor.

Ideálne je absolvovať 10 procedúr

Ako nosič signálu do ľudského tela sa používa pulzujúce elektromagnetické pole, ktoré je na úrovni prírodného elektromagnetického poľa zeme. Pacienti s rôznymi kovovými predmetmi (titánový kĺb a podobne) však nemusia mať žiadne obavy. Pri terapii sa pacient ani nevyzlieka. Ide o akúsi formu podložky, na ktorej pacient leží.

Z hľadiska účinnosti je potrebné absolvovať minimálne 10 procedúr. Všetko však záleží na zdravotnom stave pacienta. Pri problémoch je ideálna aj dlhšia aplikácia, najlepšie dvakrát denne – ráno a večer. Stačí iba osem minút. Bemer prístroj si pacient môže zakúpiť domov. Stojí 1 200 eur.

Bemer – účinky:

  • má protizápalový a analgetický účinok,
  • urýchľuje regeneráciu po ochoreniach,
  • pomáha pri strese, fyzickom preťažení,
  • urýchľuje hojenie rán, kostných fraktúr, vstrebávanie opuchov a krvných podliatin,
  • normalizuje látkovú výmenu,
  • posilňuje imunitný systém,
  • má ochranný protitrombotický vplyv,
  • znižuje vysoký krvný tlak,
  • zlepšuje energetické podmienky práce srdca,
  • odstraňuje bolesti, chronickú únavu.

Prístroj Bemer spĺňa medzinárodné certifikáty kvality. Má aj oficiálny kód Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv ako stimulačný prístroj pre vaskulárnu terapiu.

menuLevel = 2, menuRoute = dia/info-pre-diabetikov, menuAlias = info-pre-diabetikov, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
19. apríl 2024 12:59