Priaznivé účinky na zdravie má škorica vďaka množstvu antioxidantov, a to flavonoidov, vitamínov A, B, C, E a K. Z minerálnych látok obsahuje vápnik, železo, horčík, draslík, sodík a zinok.
"Práve pre obsah týchto zložiek dokáže podporiť imunitu," uviedol to Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava.
Protizápalové vlastnosti pomáhajú pri prechladnutí
Škorica má podľa RÚVZ aj antibakteriálne, antivírusové a protiplesňové vlastnosti. "Výborná je vďaka svojim protizápalovým účinkom pri prechladnutí a bolesti hrdla," spresnil RÚVZ.
Je vhodná pre ľudí s vysokým krvným tlakom, pomáha normalizovať hladinu cukru v krvi.
Škorica sa v súčasnosti využíva pri nechutenstve, tráviacich ťažkostiach, plynatosti a ľahkých kŕčoch. "Svoj význam má aj pri chudnutí, znižovaní hladiny cholesterolu v krvi, ale tiež pri stavoch vyčerpanosti," dodal RÚVZ.
Škorica by sa však nemala používať pri precitlivenosti na silicu a pri žalúdočných a črevných vredoch.