youtube.com
StoryEditor

V ambulanciách pediatrov budú môcť pracovať aj praktické sestry

14.05.2019, 14:00
Autor:
TASRTASR
Novela rieši potrebu posilniť ošetrovateľský personál v ambulancii všeobecného lekára pre deti a dorast. Tá podľa ministerstva zdravotníctva vyplýva z praxe.

V ambulanciách pediatrov budú môcť pracovať aj praktické sestry. Vyplýva to z novely zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorú tento týždeň schválili poslanci národnej rady.

"Všeobecnú ambulantnú starostlivosť poskytuje poskytovateľom určený lekár a poskytovateľom určená sestra s príslušnou odbornou spôsobilosťou, alebo praktická sestra," hovorí nová právna úprava.

Praktická sestra je v zmysle zákona spôsobilá vykonávať ošetrovateľské, asistentské a administratívne činnosti v preventívnom, diagnostickom a liečebnom režime.

Novela rieši potrebu posilniť ošetrovateľský personál v ambulancii všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorá podľa ministerstva zdravotníctva vyplýva z praxe. Reaguje na nedostatok pediatrov vo všeobecnej ambulantnej zdravotnej starostlivosti, čo súvisí s nadlimitným počtom pacientov u pediatrov a dorastových lekárov.

menuLevel = 2, menuRoute = dia/info-pre-diabetikov, menuAlias = info-pre-diabetikov, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
19. apríl 2024 13:04