StoryEditor

Zemiakové placky s kyslou kapustou

18.02.2010, 10:26
Autor:
(dia)(dia)

 

(4 porcie)

Suroviny:

500 g zemiakov,

soľ,

vajce,

majorán,

mleté čierne korenie,

cibuľa,

2 strúčiky cesnaku,

1 PL hladkej múky,

100 g kyslej kapusty,

120 g rastlinného oleja

Postup:

Zemiaky očistíme, umyjeme a postrúhame na hrubšom strúhadle. Pridáme soľ, vajce, majorán, korenie, najemno postrúhanú cibuľu, pretlačený cesnak, hladkú múku a premiešame. Kyslú kapustu posekáme a vmiešame k zemiakom. Na rozohriaty olej kladieme malé placky a opekáme z oboch strán do ružova.

Energetická a biologická hodnota 1 porcie:

1712,8 kJ, 407,8 kcal, 5,8 g B, 31,2 g T, 28 g S

menuLevel = 2, menuRoute = dia/co-na-tanier, menuAlias = co-na-tanier, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
25. apríl 2024 08:20