Suroviny:
500 g mladých cukiet
80 g póru
15 g cesnaku
40 g čerstvej bazalky
15 g panenského olivového oleja
15 – 30 g citrónovej šťavy
čierne korenie
himalájska soľ
Postup:
1. Pór a cuketky nakrájame na menšie kúsky.
2. V hrnci zohrejeme olivový olej, pridáme nakrájané cuketky, pór, cesnak a chvíľu restujeme. Osolíme a ochutíme čerstvo mletým čiernym korením.
3. Zalejeme vriacou vodou a varíme asi 10 min.
4. Bazalku nasekáme a po 10 min. dáme variť do polievky.
5. Po ďalších 10 min. rozmixujeme a dochutíme citrónovou šťavou podľa chuti.
6. Pri servírovaní môžeme dozdobiť lístkami bazalky.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
kcal 78/328 kJ, 2,9 g bielkoviny, 4,3 g tuku a asi 0,5 SJ
Autor: Katarína Langová a Mária Štefáková