Suroviny:
100 g húb
100 g mrkvy
50 g zeleru
80 g zemiakov
50 g cibule
5 g cesnaku
40 g celých krúpov
15 g masla
nerafinovaná soľ
1 bobkový list
2 ks nového korenia
zelená vňať
Postup:
1. Zeleninu nakrájame na drobné kúsky a dáme na maslo restovať.
2. Po asi 5 minútach pridáme nakrájané huby, osolíme, pridáme bobkový list, nové korenie.
3. Pridáme aj premyté krúpy.
4. Zalejeme vriacou vodou a varíme približne 25-30 minút, teda kým krúpy nie sú al dente („na skus“).
5. Pri servírovaní dozdobíme zelenou vňaťou.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
Kcal 104/434 kJ, 2,8 g bielkovín, 3,5 g tukov, asi 1,5 SJ
Recepty pripravili Katarína Langová a Mária Štefáková