Recept na 4 porcie
Suroviny:
300 g filé
50 g pšenových/ovsených vločiek
1 vajce
30 g petržlenovej vňate/koriandra
15 g cesnaku
300 g mrkvy
45 g cibule
10 g masla
1 bobkový list
nerafinovaná soľ
mletá rasca
sladká paprika
Postup:
1. Rybie filé uvaríme nad parou do mäkka a necháme trochu vychladnúť.
2. Filé popučíme vidličkou, pridáme nasekaný alebo nastrúhaný cesnak, petržlenovú vňať, vločky, vajce.
3. Ochutíme troškou soli, rascou a sladkou červenou paprikou. Premiešame.
4. Rukami tvarujeme karbonátky, ktoré uložíme na plech s papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pečieme pri 180 °C približne 30 – 40 minút.
5. V hrnci alebo hlbšej panvici rozpustíme maslo. Nasekanú mrkvu a cibuľu restujeme, ochutíme rascou, pridáme bobkový list. Zalejeme vodou a uvaríme podľa chuti úplne do mäkka alebo polomäkka.
6. Podávame s varenými zemiakmi.
Energetická a výživová hodnota 1 porcie bez príloh:
177 kcal/ 740 kJ
17 g bilekovín
4,9 g tukov
Počet sacharidových jednotiek: asi 1,5 SJ
Autorka receptov: Katka Langová
Výpočet sacharidových jednotiek: Mária Štefáková