Na bublaninu potrebujeme:
100 g špaldovej alebo polohrubej múky, 100 g kukuričnej krupice, 4 lyžičky prášku
do pečiva, 1 lyžička vanilkového extraktu, 500 g tvarohu, 140 g masla, 2 vajcia, 150 ml (12 lyžíc) agávového sirupu, 4 lyžice citrónovej šťavy, drobné ovocie asi 500 g (čučoriedky, ...)
POSTUP:
Rúru predhrejeme na 180°C. Tvaroh s maslom vymiešame ručným šľahačom dohladka. Všetky suroviny, okrem ovocia, pridáme k tvarohu a spracujeme hladké cesto.
Do menšej formy dáme papier na pečenie, potrieme trochu maslom a vysypeme múkou. Vlejeme cesto a poukladáme navrch ovocie. Pečieme asi 30 minút.
Koláč po upečení a vychladení rozkrájame na 10 rovnakých časti po 3 SJ.
Keď pokrájame na 16 menších porcii, 1 porcia bude zodpovedať 2 SJ, 7,8 g bielkovín, 9,1 g tukov a 190 kcal.