Že neviete ako? Tu nájdete skvelý recept na jednu úžasnú bábovku.... Vyskúšajte! https://svetevity.sk/jedlo/885557-bezlepkova-makova-babovka-podla-mirky-smahel-kalisovejEvita Magazín
StoryEditor

Tvarohová DIA bublanina

14.11.2018, 06:00
Autor:
(dia)(dia)
Recept pripravila diétna sestra Mária Štefáková z Národného endokrinologického a diabetologického ústavu Ľubochňa.

Na bublaninu potrebujeme:
100 g špaldovej alebo polohrubej múky, 100 g kukuričnej krupice, 4 lyžičky prášku
do pečiva, 1 lyžička vanilkového extraktu, 500 g tvarohu, 140 g masla, 2 vajcia, 150 ml (12 lyžíc) agávového sirupu, 4 lyžice citrónovej šťavy, drobné ovocie asi 500 g (čučoriedky, ...)

POSTUP:

Rúru predhrejeme na 180°C. Tvaroh s maslom vymiešame ručným šľahačom dohladka. Všetky suroviny, okrem ovocia, pridáme k tvarohu a spracujeme hladké cesto.
Do menšej formy dáme papier na pečenie, potrieme trochu maslom a vysypeme múkou. Vlejeme cesto a poukladáme navrch ovocie. Pečieme asi 30 minút.

Koláč po upečení a vychladení rozkrájame na 10 rovnakých časti po 3 SJ.
Keď pokrájame na 16 menších porcii, 1 porcia bude zodpovedať 2 SJ, 7,8 g bielkovín, 9,1 g tukov a 190 kcal.

menuLevel = 2, menuRoute = dia/co-na-tanier, menuAlias = co-na-tanier, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
25. apríl 2024 21:23