09.12.2015, 08:12

Jedna porcia tejto bábovky má len 1,5 sacharidových jednotiek

Recept pre diabetikov

Jedna porcia tejto bábovky má len 1,5 sacharidových jednotiek

(16 porcií)

 

1,5 SJ

 

Suroviny:

6 vajec

50 g fruktózy

100 g oleja

100 ml horúcej vody

250 g polohrubej múky

1 puding – zlatý klas

1 PL kakaa

2 PL rumu,

pol prášku do pečiva

citrónová kôra

 

Postup: Žĺtka vymiešame so sladidlom, pridáme po častiach olej a horúcu vodu. Zmes šľaháme do zhustnutia. Múku zmiešame s pudingom, práškom do pečiva a spojíme s prvou zmesou. Potom cesto zľahčíme hustým snehom ušľahaným z bielkov a citrónovej kôry.
Z kakaa a rumu vymiešame kašičku, ktorú spojíme s časťou cesta. Do vymastenej a múkou vysypanej formy lejeme striedavo svetlé a tmavé cesto (kakaové). Pečieme na 180°C asi 30 minút. Ihlicou vyskúšame, či je cesto prepečené. Keď sa nalepí, vrch prikryjeme alobalom a dopečieme.

Po vychladení rozdelíme na 16 rovnakých kúskov.

 

Energetická a výživová hodnota 1 porcie: 158 kcal/660 kJ, 3,9 g bielkovín, 8,5 g tukov

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk.