20.11.2015, 00:55

Pripravte si ovocné guľky trochu inak

Jedna porcia len cca 0,5 sacharidových jednotiek.

Pripravte si ovocné guľky trochu inak
6 PORCIÍ:

cca 0,5 SJ

 

SUROVINY:
Na guľky:
250 g bieleho tofu (prípadne tvarohu)
250 g polohrubej múky – platí rovnica, koľko tofu, toľko múky

1 žĺtok

cca 1 dl obilného mlieka (prípadne kravského)
cca 20 g masla

1 PL práškového cukru
soľ

ovocie cca 400 g (slivky, marhule, jahody, černice)


Na posýpku:
(množstvo, pomery a suroviny si regulujeme podľa svojich chutí)
strúhanka z tmavého chleba (4 PL)

maslo (1 PL)

orechy (2 PL)

agávový sirup (cca 1 PL)

 

POSTUP: Tofu nastrúhame, prisypeme k nemu múku, pridáme žĺtok, štipku soli, cukor, tuhé maslo a v miske spracujeme rukami. Mlieko prilievame postupne. Cesto má držať pokope, nerozpadať sa, ale ani sa nelepiť. Ovocie umyjeme a nakrájame. Cesto si rozvaľkáme na pomúčenom papieri na pečenie, nakrájame podľa veľkosti ovocia a guľky zabalíme. Vkladáme do zovretej mierne osolenej vody a varíme (do 10 min) ešte krátku chvíľu po tom, čo vyplávajú na povrch.

 

ENERGETICKÁ A VÝŽIVOVÁ HODNOTA CELEJ DÁVKY: 291 kcal/1 215 kJ Bielkoviny 9,2 g Tuky 7,2 g

Cookies

Na našich stránkach používame cookies. Slúžia na zlepšenie našej práce a vášho zážitku z čítania HNonline.sk.