Pixabay
StoryEditor

Nezanedbávajte dentálnu hygienu. Podporuje zdravé zuby

29.02.2020, 07:34
Autor:
TASRTASR
Mnoho ľudí neberie ústnu hygienu vážne, no následky ich väčšinou skôr či neskôr dobehnú. Zuby sa často javia ako čisté a zdravé, no pravdou môže byť presný opak.

Začína to zmenou zafarbenia zubov, pokračuje (ne)nápadnou tvorbou zubného kameňa, bolestivými a krvácajúcimi ďasnami a končí odhalenými krčkami a bolesťou zubov. Dentálnu hygienu rozhodne netreba zanedbávať.

Súčasťou zdravotnej starostlivosti o telo by rozhodne mala byť aj dentálna hygiena. Veď žiarivý úsmev je jedným z najlepších dôkazov vitality a zdravia človeka.

Zdravé a čisté zuby dokážu ohromne posilniť dôveru v samého seba a ak človek akýmkoľvek spôsobom vystupuje na verejnosti, určite by mal mať svoj chrup v poriadku.

Podporuje zdravý a žiarivý úsmev


K zmene zafarbenia zubov môže dôjsť bez ohľadu na to, ako často si čistíte zuby.

Škvrny na zuboch sa začnú objavovať na málo viditeľných miestach, postupne sa však prejavia viac a viac.

Dentálny hygienik disponuje potrebnými vedomosťami a technikou, aby chrup vyčistil, vybielil a uviedol ho do čo najzdravšieho stavu. Vybielenie zubov pomôže obnoviť vašu sebadôveru a žiarivý úsmev.

Pôsobí ako prevencia voči ochoreniu ďasien


Spolu s rastúcim vekom sa zvyšuje aj pravdepodobnosť výskytu rôznych ochorení ďasien. V počiatočnom štádiu sa ochorenie ďasien nemusí javiť ako bolestivé, čo však neznamená, že problémom s ďasnami netreba predchádzať.

Pravidelné návštevy a zákroky dentálnej hygieničky či hygienika sú skvelou prevenciou voči ochoreniam ďasien.

Nechajte si pravidelne vyhodnocovať stav vášho chrupu. Jeho ošetrovaním sa môže znížiť riziko výskytu ochorenia ďasien, ktoré by v neskoršom štádiu mohlo spôsobiť dokonca vypadávanie zubov.

Znižuje riziko výskytu rakoviny ústnej dutiny


Ak sa výskyt zubných nádorov či rakoviny ústnej dutiny zistí včas, liečba tohto závažného ochorenia je možná. Je však potrebné dbať o zubnú a ústnu hygienu a nezanedbávať prehliadky u zubára či dentálneho hygienika.

Len odborník vám dokáže poskytnúť fundované rady, ako rakoviny ústnej dutiny predchádzať (napríklad prestať fajčiť a piť alkohol). Navyše, kto iný by si mal všimnúť nebezpečné zmeny vo vašej ústnej dutine, ak nie váš stomatológ či dentálny hygienik?

Pôsobí ako prevencia zápachu z úst


Nepríjemný zápas z úst sa môže objaviť u kohokoľvek, dokonca aj u ľudí, ktorí si zuby čistia pravidelne každý deň. Jav sa odborne nazýva halitóza a spôsobuje ho viacero faktorov, okrem iného aj premnoženie baktérií v ústnej dutine.

Ak je práve toto dôvodom zápachu z úst, dôsledná dentálna hygiena si s tým určite poradí. Pokiaľ je príčina niekde inde, dentálny hygienik vás môže pri riešení „voňavého“ problému aspoň správne nasmerovať. Naučte správnym návykom v rámci starostlivosti o zuby už svoje deti!

menuLevel = 2, menuRoute = dia/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
26. apríl 2024 23:55