Tieto lieky sa zle znášajú s alkoholom a ich kombinácia by vám mohla priniesť vážne zdravotné riziká.Pixabay
StoryEditor

Ľudia, ktorí potrebujú viac magnézia – nájdete sa medzi nimi?

28.05.2019, 14:49
Autor:
TASRTASR
Magnézium (horčík) je pre ľudský organizmus veľmi dôležitý minerál. Pomáha nášmu telu správne a bezproblémovo fungovať v rozličných situáciách. Ak nám chýba, telo reaguje. Viete, ktorí ľudia ho potrebujú viac?

Budúce mamičky počas tehotenstva


Dôvod je jasný. Keď čakáme malého potomka, naše telo potrebuje viac takmer všetkého. Stará sa totiž nielen o seba, ale aj o bábätko, ktoré nám rastie v brušku. Magnézium je jedným z dôležitých minerálov, ktorý pomáha správnemu vývinu dieťaťa.

Hladina magnézia v súvislosti s tehotenstvom klesá v ženskom tele predovšetkým na začiatku tretieho trimestra. Je preto dôležité starať sa o správnu výživu.

Športovci


Nehovoríme len o vrcholových športovcoch, ktorí majú prístup ku kvalitnému trénerovi a často aj športovému lekárovi. V dnešnej dobe, našťastie, rastie záujem o intenzívny a aktívny šport aj medzi „bežnými“ ľuďmi.

Beh, inline, vysokohorská turistika, bicykel. Keď sa nadchneme pre športovú aktivitu, čoskoro sa snažíme prekonávať svoje vlastné rekordy a posúvať hranice. To je dobre. No nemali by sme zabúdať, na potrebné doplnky, ktoré si naše telo pýta.

Magnézium má blahodarný vplyv na svalovú kontrakciu a normálny rytmus srdca. Jeho nedostatok sa okrem iného môže prejavovať ako depresia, apatia, alebo svalová slabosť.

Srdciari


Nie, nehovoríme o zaľúbených. Myslíme na ľudí, ktorých trápia choroby kardiovaskulárneho charakteru. Magnézium pomáha v súvislosti s koronálnou chorobou srdca a artériovou hypertenziou.

Je samozrejmé, že správny a zdravý životný štýl je pre naše zdravie absolútnym základom, no popri zdravom životnom štýle a vyváženej strave je magnézium naozaj dobrý pomocník.

Ľudia vystavení stresu


Nie, so stresom - a zvlášť tým pracovným, by sme sa nemali zmieriť. Je to tichý zabijak našej doby, ktorý ničí nielen naše zdravie, ale často aj vzťahy, rodiny a priateľstvá. Bojovať proti stresu sa dá rozličnými spôsobmi: športom, relaxom alebo napríklad aj magnéziom.

Magnézium totiž pomáha so znižovaním napätia, trasľavosti, tenznej bolesti hlavy a tiež v boji proti únavovému syndrómu.

Ľudia, ktorých trápia kŕče


Po intenzívnom športovaní, následkom stuhnutého svalstva, starobou a únavou, v období tehotenstva alebo počas pravidelnej menštruácie – kŕče sú nepríjemným spoločníkom v spomínaných situáciách.

Ako nám v takých prípadoch môže pomôcť magnézium? Pôsobí na tonus hladkých svalov a tak je nápomocné pri zmierňovaní všetkých vyššie spomenutých symptómoch.

Aké doplnkové magnézium?
Ak sa rozhodnete siahnuť po doplnkovom magnéziu, zvážte také, ktoré vďaka prirodzenému nosiču zvyšuje jeho efektívne vstrebávanie a nezaťažuje organizmus. Veľmi užitočným nosičom je kyselina orotová. Jej asi najväčšou výhodou je, že je prírodného, biologického pôvodu. Nachádza sa totiž v zelenine, alebo aj v kolostre a mlieku a naše telo si tak s ňou vie veľmi dobre poradiť. Na trhu je viacero magnézií, ktoré si môžeme kúpiť v lekárňach.

menuLevel = 2, menuRoute = dia/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
19. apríl 2024 09:31