StoryEditor

SaLon nové filmy

12.02.2007, 23:00
Autor:
kulkul

Apocalypto
Dráma
Veľkolepý projekt Mela Gibsona rozpráva o starobylej ríši Mayov a jej zániku. Mayovia boli na svoju dobu neobyčajne inteligentní, zaoberali sa poľnohospodárstvom, architektúrou, matematikou či astronómiou. Pôvod tejto kultúry, ktorej odkaz siaha až do dnešných dní, a jej náhla deštrukcia sú dodnes opradené mnohými tajomstvami. Apocalypto predstavuje jednu z teórií o mayskej civilizácii, zobrazenú prostredníctvom príbehu z rozsiahlej ríše. Ide o vôbec prvé filmové spracovanie neobjasnenej záhady.
USA, réžia: Mel Gibson. Premiéra v SR: 15. februára 2007.

Stratené mesto
Dráma
Andy Garcia vzdáva vo svojom celovečernom režijnom debute hold rodnej Kube. Príbeh sa odohráva v Havane v roku 1958 -- v dobe, ktorá niektorým priala, ale pre iných bola nešťastným obdobím spojeným s vládou diktátora Batistu. Radikálne revolučné zmeny spojené s osobnosťou Fidela Castra znamenajú pre hlavného hrdinu, majiteľa hudobného klubu, Fica Fella drastickú zmenu.
USA, réžia: Andy Garcia. Premiéra v SR: 15. februára 2007.

Šťastie na dosah
Dráma
Chris Gardner (Will Smith) je otec trojčlennej rodiny, ktorý sa zúfalo snaží nájsť takú prácu, aby dokázal uživiť seba a svojich najbližších. Napriek tomu, že vyvíja obrovské úsilie, aby udržal rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho päťročného syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovať psychickému stresu z permanentnej finančnej krízy a po ťažkom rozhodovaní ich opustí.
USA, réžia: Gabriele Muccino. Premiéra v SR: 15. februára 2007.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 06:07