StoryEditor

Reprezentanti SR proti Walesu o svoju česť a Kocianovu dôveru

11.09.2007, 16:10
Autor:
SITASITA

Hlavný kormidelník slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kocian neplánuje robiť pred stredajším kvalifikačným stretnutím D-skupiny o postup na ME 2008 proti Walesu pravdepodobne žiadne zmeny v zostave oproti sobotňajšiemu duelu s Írskom (2:2). "Našťastie sa nikto vážnejšie nezranil, nemal som teda žiadny dôvod nominovať nejakého ďalšieho hráča. Iba Šesták mal problémy s rukou a Jána Ďuricu trápila nakopnutá noha, obaja sú však už v poriadku. Momentálne u nás šarapatí angína, najviac to chytilo Krajčíka, Brezinského a mňa. Ja som však našťastie zajtra proti Walesu neplánoval nastúpiť. Ak teda budú všetci zdravotne v poriadku a ani na utorňajšom podvečernom tréningu sa nikomu nič nestane, nemali by v základnej jedenástke nastať zmeny," povedal na utorňajšej popoludňajšej tlačovej konferencii v bratislavskom Hoteli Holiday Inn 49-ročný kouč A-tímu SR.
Kocian si spolu so svojimi zverencami, ktorých čaká v čase (18.30 h) a v dejisku (Štadión Antona Malatinského v Trnave) stredajšieho stretnutia klasický hodinový predzápasový tréning, v pondelok rozanalyzovali duel s Írskom. "Nezameriavali sme sa len na chyby a nedostatky, nemalo by zmysel ukazovať chlapcom len negatívne veci. Predovšetkým ich totiž treba motivovať, veď stále je o čo hrať," povedal J. Kocian a vzápätí ozrejmil aj jednu z možných príčin slabšieho výkonu v sobotu večer na Tehelnom poli: "Nedokázali sme dosť dobre zbierať odrazené lopty. Veľmi veľa sme sa napracovali, kým sme nejakú získali a vzápätí sme ju po druhej či tretej prihrávke stratili. Rozobrali sme si tiež inkasované góly, pretože pri nich nešlo len o jedno zaváhanie, ale o sériu chybičiek viacerých hráčov. O tom je však futbal."
Keďže šanca postúpiť na budúcoročný európsky šampionát do Rakúska a Švajčiarska je momentálne už iba v rovine teórie, kladú si pred nadchádzajúcim kvalifikačným duelom s Walesom "kocianovci" trochu iné ciele. "Myslím si, že žiadny tréner na svete nepredstúpi v kabíne pred svojich hráčov a nepovie im, že budú hrať len o tretie či štvrté miesto. Preto stále, keď nádej žila, sme sa snažili bojovať o postup. Naším cieľom je vždy vyhrať najbližšie stretnutie a v tabuľke v konečnom účtovaní samozrejme skončiť čo najlepšie. Som presvedčený, že minimálne tretia priečka je stále v našich silách. Aj v pondelok som s chlapcami hovoril o ich budúcnosti a o tom, že im nemôže byť jedno, aké umiestnenie v tejto kvalifikácii dosiahneme. Aj keď nebude postupové. Zajtra budú hrať o svoju česť, o svoje renomé. Navyše som sa ich snažil dostať pod určitý tlak tým, že aj výkonom proti Walesu si môžu vypýtať miesto v kádri v ďalších zápasoch či v nasledujúcom kvalifikačnom cykle," skonštatoval rodák zo Zlatých Moraviec Ján Kocian a na margo stredajšieho súpera Slovenska dodal: "V prvom rade netreba preceňovať výsledok z Cardiffu, kde sme zvíťazili 5:1. Vtedy sme im dali veľmi rýchle góly, dostali sme sa na koňa a potom to bolo trochu jednoduchšie. Rovnako ako v írskom aj vo waleskom kádri je viacero hráčov z Premier League a svoju kožu tu určite lacno nepredajú."

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
19. apríl 2024 05:11