StoryEditor

Slovensko -- USA

04.05.2007, 00:00

Dvojzápas so zámorskými tímami sme nezvládli. Po prehre s Kanadou prehrali slovenskí hokejisti na majstrovstvách sveta v Rusku aj s tímom USA 2:4. "Chceli sme vyhrať. Únavu po večernom stretnutí s Kanadou bolo ešte cítiť. Ideme od zápasu k zápasu. Verím, že naše výkony budú už len lepšie. Tento tím má svoju silu," povedal slovenský tréner Július Šupler. Po dni voľna nás čaká zajtra od 18.15 prestížny súboj s Českom.

Treba rýchlo zabudnúť
V zápase s Američanmi urobilo naše mužstvo veľa individuálnych chýb. Tentoraz sme síce v oslabení inkasovali iba raz, ale tím okolo syna slovenskej hokejovej legendy Petra Šťastného Paula sa presadil aj počas našej presilovky.
"Treba na tento zápas čo najrýchlejšie zabudnúť. Myslím si, že prvá tretina bola veľmi frustrujúca, pretože sme mali veľmi veľa šancí, no nedokázali sme ich využiť. Potom sme urobili dve chybičky, oni dali dva góly a už sa to s nami viezlo," skonštatoval center prvého útoku Pavol Demitra. Američania si podobne ako Kanada dali pozor na "trenčianska légiu", ktorá sa dokázala presadiť až v poslednej tretine. "Bol to veľmi dobrý zápas. Slováci nás v jeho úvode dostali pod tlak vďaka presilovým hrám. Potom sa hra vyrovnala, pri hre piatich proti piatim sme boli lepším tímom. Od záveru prvej tretiny to bol z našej strany veľmi dobrý výkon," zhodnotil výhru nášho súpera kouč Mike Sullivan.
Slabý výkon nášho mužstva si nevedel vysvetliť ani kapitán Miroslav Šatan. "Druhá tretina bola naša najslabšia na turnaji. Je nevysvetliteľné, čo sa stalo. Nevedeli sme poriadne vyjsť z tretiny, nahrať si na hokejky. Nedarili sa nám mnohé veci." Podľa lídra New Yorku Islanders tak budeme v ďalších súbojoch osemfinálovej skupiny pod veľkým tlakom.

Demitrova osudná chyba
Pritom stretnutie druhej fázy šampionátu sme začali dobre. Lenže po dvoch nevyužitých presilovkách dostal brankár Karol Križan lacný gól z hokejky Hutchinsona. V 13. minúte, pri našej presilovke, urobil veľkú chybu Demitra, keď prihral Backesovi, ktorý zvýšil. Naši ešte dokázali odpovedať, keď sa presadil jeden z najlepších obrancov NHL Zdeno Chára.
V druhej tretine sa na zverencoch kouča Šuplera prejavila únava s Kanadou a dvakrát sme inkasovali. V poslednej časti sa presadil náš najlepší útok, keď Marián Gáborík otvoril svoj gólový účet na šampionáte.
Góly: 9´ Hutchinson 0:1, 13´ Backes 0:2, 14´ Chára 1:2, 25´ Kessel 1:3, 33´ Bochenski 1:4, 52´ Gáborík 2:4. Diváci: 2 000.

menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
18. apríl 2024 23:26