StoryEditor

Artmedia zabrala až v závere a uchovala si nádej na postup

Futbalisti Artmedie dokázali otočiť nepriaznivý vývoj zápasu 2. predkola Pohára UEFA proti Dinamu Minsk a zvíťazili 2:1.
Futbalisti Artmedie dokázali otočiť nepriaznivý vývoj zápasu 2. predkola Pohára UEFA proti Dinamu Minsk a zvíťazili 2:1.
Zverencom trénera Jozefa Adamca sa od začiatku vôbec nedarilo. Hneď svoju prvú šancu dokázal súper využiť, keď v 22. minúte Eduardo potrestal zlyhanie petržalskej obrany a potešil stovku bieloruských priaznivcov. Artmedia sa snažila hrať smerom dopredu, ale viaceré pokusy sa končili pred šestnástkou súpera. Bielorusi pôsobili v prvom dejstve oveľa kompaktnejším dojmom. Domáci sa v závere pokúsili o tlak, ale výraznejšiu šancu si nevypracovali.
V 47. minúte mohol zvýšiť opäť Eduardo. Obranca Čvirik urobil fatálnu chybu, hosťujúci útočník však nemieril presne. Potom sa slovenský vicemajster dostal do hry. V 53. minúte mal prvú vážnu šancu Kozák, ale jeho strela minula cieľ. Špílmacher domácich mohol skórovať aj po centri Buryána, lenže opäť mieril nepresne. K obratu zavelil Reiter, najprv svoju šancu nevyužil. V 74. minúte sa už kanonier Artmedie nemýlil a pohotovo vyrovnal. Definitívny zvrat zariadil Čišovský o tri minúty neskôr, keď si posunul loptu a nádhernou strelou trafil presne. Artmedia tak do Minska pôjde s cieľom udržať si ťažko vybojovaný náskok.

POHÁR UEFA
2. predkolo - 1. zápas
Artmedia - Dinamo Minsk 2:1 (0:1)
Góly: 22´ Eduardo 0:1, 74´ Reiter 1:1, 77´ Čišovský 2:1. 4 500 divákov
menuLevel = 1, menuRoute = sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = sport, homepage = false
25. apríl 2024 16:46