StoryEditor

Boj o poistenca: vyhodili maklérov

27.06.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

Štyria makléri, ktorí verbovali klientov pre Union zdravotnú poisťovňu, už prišli o prácu. Generálny riaditeľ Union poisťovne Tibor Bôrik oznámil, že makléri pracovali pre spoločnosť AFS SK, ktorá má zmluvu s Unionom. Po kontrole ich činnosti s nimi firma zrušila zmluvu. Poisťovňa kontroluje činnosť maklérov po tom, ako Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou začal prešetrovať podania voči nej. Podľa obvinení makléri rozširovali nepravdivé informácie o zániku ostatných poisťovní.
Ako vyhlásil zástupca akcionára Eureko B.V. Shaun Russell, niektoré zo sťažností voči poisťovni boli podvodom. "Osobne sme začali preverovať sťažnosti občanov, pričom sme zistili, že časť z nich nikdy sťažnosť nepodala a s ich obsahom sa nestotožňujú," uviedol Russell. "Porovnaním podpisov na sťažnostiach a prihláškach sme zistili, že sú odlišné. Z toho vyplýva, že sťažnosti nepodali tie osoby, ktoré sú na nich uvedené," zdôraznil Russell. Poisťovňa preto podala trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ktorý sa mal dopustiť podvodu a zneužitia účasti na hospodárskej súťaži.
K doteraz prijatým 200-tisíc prihláškam Union poisťovňa zaregistrovala 320 žiadostí o zrušenie, čo predstavuje necelých 0,2 percenta. Ako dodal Russell, poisťovňa zistila, že podvodom sú aj niektoré žiadosti o zrušenie prihlášky. "Union poisťovňa preto bude kontaktovať všetkých žiadateľov o zrušenie prihlášky, aby si overila, či skutočne túto žiadosť podali." Podľa neho falošné sťažnosti a žiadosti o zrušenie prihlášky sú dielom konkurencie.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 06:27