StoryEditor

Vetešku budú operovať pravdepodobne už v utorok na bratislavských Kramároch

11.06.2007, 16:05
Autor:
TASRTASR

Podpredseda parlamentu za ĽS-HZDS Viliam Veteška sa pravdepodobne už v utorok podrobí operácii mozgu na neurochirurgickej klinike na bratislavských Kramároch.
"S najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o operáciu, ktorá sa vykoná v nemocnici na Kramároch. Tá prebehne s veľkou pravdepodobne už v utorok. Na sto percent vám to však nemôžem potvrdiť," povedal dnes pre TASR prednosta Neurologickej kliniky na bratislavských Kramároch Peter Kukumberg.
Profesor potvrdil, že Veteška dnes absolvoval doplňujúce predoperačné vyšetrenie vo Viedni.
"Potvrdil sa nález, ktorý svedčí pre novotvar, čo však ešte neznamená, že je to určite nádor. Je tam niečo navyše v hlave, tlačí to na mozog, a treba to odstrániť. Či to je zhubné alebo nezhubné, zistí sa až operáciou a podrobným histologickým vyšetrením toho tkaniva," povedal pre TASR Kukumberg. Výsledky odobranej vzorky z mozgu pacienta budú známe podľa neho "až po niekoľkých dňoch, a potom budeme poznať aj povahu toho procesu, ak to teda nádor je".
Veteška dnes pre TASR potvrdil, že sa sústreďuje na chystanú operáciu, a preto potrebuje súkromie. Kto ho bude operovať, neprezradil. "To je moja operácia, to je môj život," povedal pre TASR. Zároveň sa poďakoval všetkým, ktorí mu držia palce.
Profesor Kukumberg si myslí, že Vetešku bude operovať prednosta neurochirurgie. Výber operatéra je však na samom pacientovi. Bývalý kandidát na post predsedu ĽS-HZDS sa v piatok 9. júna podrobil vyšetreniam v Ústave srdcových a kardiovaskulárnych chorôb v Bratislave a odvtedy je aj hospitalizovaný na neurologickej klinike.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
24. apríl 2024 00:22