StoryEditor

Gabura: Chcú má odstaviť od začiatku

28.03.2007, 00:00
Poslanec KDH Peter Gabura cítil už od vstupu do parlamentu snahy straníckych kolegov odstaviť ho z poslaneckého klubu. Pre HN potvrdil, že skupina okolo Vladimíra Palka a Pavla Minárika sa o jeho vylúčenie z klubu usilovala už od začiatku.

Poslanec KDH Peter Gabura cítil už od vstupu do parlamentu snahy straníckych kolegov odstaviť ho z poslaneckého klubu. Pre HN potvrdil, že skupina okolo Vladimíra Palka a Pavla Minárika sa o jeho vylúčenie z klubu usilovala už od začiatku. "Toto sú už len zámienky," reagoval Gabura na dočasnú trojmesačnú izoláciu na rokovaniach poslaneckého klubu, ktorú mu predvčerom odobrilo predsedníctvo strany. Nepáči sa im totiž jeho priateľstvo s bývalými SIS-kármi Petrom Tóthom a Igorom Cibulom či jeho radikálne vyjadrenia na adresu homosexuálov. Gabura očakáva, že jeho definitívne vylúčenie príde po sneme KDH, kde sa má voliť nové vedenie. Minárik však na Gaburove narážky reagoval smiechom. "Je to trošku komické, ja už istý čas nie som vo vedení a o ňom predsa rozhodlo predsedníctvo."
Šéfka poslaneckého klubu Mária Sabolová očakávala od Gaburu istú rezervovanosť voči všetkým. "Bude sa možno cítiť dotknutý, ale aj on sa nás istým spôsobom dotkol svojimi vyjadreniami aj vzťahmi." Zákaz vstupu na rokovanie klubu pre Gaburu znamená, že Sabolová ho bude informovať o výstupoch z rokovania a dávať mu inštrukcie ako má hlasovať. "Komunikujem s ním veľa a budem sa snažiť udržiavať živý kontakt aj naďalej," hovorí Sabolová. Je presvedčená, že je jej povinnosť, aby každý poslanec vedel ako má hlasovať. Gabura však tvrdí, že pri hlasovaní sa bude riadiť podľa seba. "Srdiečko mám slobodné a to mi aj zostane slobodné."
Poslanecký klubu KDH by mal dnes zasadnúť, aby odsúhlasil izoláciu pre Gaburu.

menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
20. apríl 2024 10:24