22.08.2021, 08:00

TIP na super obed! Grilované kuracie prsia s paradajkovo-špargľovým šalátom

Lykopén, ktorý obsahujú paradajky, je najsilnejší známy antioxidant rastlinného pôvodu, ktorý chráni organizmus pred nádorovými ochoreniami, má priaznivý vplyv na srdce, krvný tlak aj pokožku. Špargľa zas posilňuje nervy a bráni infekcii močových ciest. Kuracie mäso obsahuje všetky potrebné aminokyseliny, mnoho proteínov pre chrupavky a stavebný materiál pre naše tkanivá.

TIP na super obed! Grilované kuracie prsia s paradajkovo-špargľovým šalátom
Zdroj: Dreamstime


Suroviny:


400 g kuracích pŕs
500 g zelenej špargle
400 g cherry paradajok
30 g panenského olivového oleja
provensalské korenie
čerstvá bazalka
farebné korenie
himalájska soľ

Postup:


1. Kuracie prsia naparíme nad osolenou vodou.
2. Následne ich jemne osolíme, posypeme zmesou provensalského korenia a na 1 PL panenského olivového oleja kvôli farbe chvíľku restujeme.
3. Ošúpanú špargľu vcelku uvaríme v osolenej vode, cca 6 min.
4. Cherry paradajky nakrájame na polovice a špargľu po uvarení na menšie kúsky. Premiešame, jemne osolíme, ochutíme čerstvo mletým farebným korením a pokvapkáme zvyškom olivového oleja.
4. Mäso podávame so šalátom namiesto prílohy. Zeleninu pred podávaním posypeme nasekanou bazalkou.

Energetická a výživová hodnota 1 porcie:
kcal 235/983 kJ, 33,2 g bielkovín, 8,2 g tukov a cca 1 SJ

Autor receptu Katarína Langová, výpočet sacharidových jednotiek Mária Štefáková