Rebarborový koláč, rebarbora, dezertDreamstime
StoryEditor

TIP na poobedňajší dezert ku kávičke: Rebarborový koláč

08.08.2021, 10:00
Autor:
(dia)(dia)
Rebarbora patrí k zdravým potravinám. Detoxikuje črevá, zlepšuje krvný obeh, chráni srdce aj mozog, udržuje zdravú pokožku...

Z dávky pripravíte cca 16 ks

Suroviny:


1 lístkové cesto (cca 400 g)
1 kg rebarbory
200 g odtučneného mäkkého tvarohu
100 ml bieleho jogurtu
1 vajce
60 g stéviového cukru
škorica
kardamóm

Postup:


1. Tvaroh rozmixujeme s jogurtom, vajíčkom, stéviou, škoricou a mletým kardamómom dohladka.
2. Ošúpanú rebarboru nakrájame.
3. Lístkové cesto vyvaľkáme a popicháme vidličkou.
4. Tvaroh rozotrieme na cesto a na vrch dáme rebarboru. Cesto na bokoch preložíme cez rebarboru. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180 °C na cca 30 – 40 min.

Energetická a výživová hodnota 1 ks:
kcal 139/582 kJ, 5 g bielkovín, 7,2 g tukov a 1,5 SJ

Autor receptu: Katarína Langová, výpočet sacharidových jednotiek Mária Štefáková

menuLevel = 2, menuRoute = dia/recepty, menuAlias = recepty, menuRouteLevel0 = dia, homepage = false
25. apríl 2024 18:38